Finwire om Igrene: Igrene trappar upp tempot med ny vd - ordförande

Agentur:FWS
Signatur:Anton Wilén
anton.wilen@finwire.se, 0765-46 64 41
Nyhetsbyrån Finwire
Gasprospekteringsbolaget Igrene aviserade under dagen en ommöblering i styrelsen vid årsstämman i slutet av januari, där bland andra ordföranden Ola Blumenberg avgår av personliga skäl. Sedan tidigare letar bolaget även efter en efterträdare till vd:n Mats Budh. 

Mats Budh kommer dock inte att lämna bolaget, utan går över till till styrelsen om valberedningens förslag accepteras. Ola Blumenberg säger till Finwire att Budh "har en kunskap och erfarenhet som ingen annan" och att "det är en styrka att ha honom med".

Siktet är, som tidigare har kommunicerats, att slutföra processen till slutet av mars, men Mats Budh kommer att sitta kvar tills att en efterträdare har utsetts. Enligt vad Blumenberg vet har man inte börjat gå igenom ansökningarna ännu då ansökningsperioden till vd-posten går ut först i slutet av januari.

Målet är att hitta en svenskspråkig vd. Den avgående ordföranden konstaterar att det inte finns många liknande gasprojekt som Igrenes i Sverige, men däremot ett antal svenskar som jobbar utomlands i gas- och oljeprojekt.

Tidsplanen för tillsättandet av den nya vd:n hänger på vilket intresse som finns bland de sökande och om man hittar rätt person, samt hur snabbt den personen skulle kunna bli tillgänglig med hänsyn till uppsägningstider och eventuella projekt i annan anställning.  Blumenberg hoppas på en snabb process, men tillägger att det blir en uppgift för den nya ordföranden.

Gällande hans egna efterträdare så finns det inga offentliga förslag på någon ny styrelseordförande, utan det beslutet tas på en konstituerande styrelsemöte efter stämman.

Om sin egna tid i bolaget säger Blumenberg:

- Det har varit otroligt spännande och det som framförallt har hänt är att vi har gått in på Aktietorget och haft möjlighet att skaffa finansiering på det sättet. Det är inte många bolag här uppe som är noterade. Det har varit både lärorikt och intressant.

- Sen har vi definitivt gjort framsteg i själva prospekteringen. Vi är ju på väg nu in i ett nytt skede och avser trappa upp tempot i och med att vi ska ha en ny vd. Så det är dessutom lämpligt att en ny person tar vid. Men det har varit otroligt spännande, och det är inte slut än eftersom det är nu vi ska visa vad vi hoppas på finns där nere, tillägger han.

Igrene tog i höstas in 23,4 miljoner kronor i en nyemission och har därefter införskaffat en egen borrigg. I dagsläget har bolaget bara tillstånd att prospekteringsborra, och för att  producera och ta rätt på gasen krävs en bearbetningskoncession, vilket blir ett uppdrag för den nya vd:n.

"Det blir ju nästa steg, som vi tror kommer ganska fort också. Men vi måste börja jobba med det för det tar tid det också", konkluderar den avgående ordföranden.

Publicerat: 1/10/2017 4:15:30 PM

Detta är en nyhet från nyhetsbyrån Finwire. Disclaimer

  • Mäster Samuelsgatan 42
  • 111 57 Stockholm
  • Telefon: 08 - 511 68 000
  • info(snabel-a)aktietorget(punkt)se