Finwire om Panion: Panion Animal Health siktar mot den amerikanska marknaden

Agentur:FWS
Signatur:Carl Becht
carl.becht@finwire.se, 079 337 16 90
Nyhetsbyrån Finwire
Veterinärmedicinbolaget Panion Animal Health siktar efter sin kapitalisering på att accelerera utvecklingen av sin behandlingsmetod för epilepsi hos hundar.

I ett pressmeddelande framgår det även att det förs diskussioner om en licensaffär, vilket skulle ge Panion tillgång till en ny stor marknad, skrivs det.

- Mycket tyder på att Panion kommer ha två produkter i sin pipeline inom två till fyra år, säger Lars Thunberg, som är styrelseordförande för Panion Animal Health, i pressmeddelandet.

Panion har tecknat en avsiktsförklaring, letter-of-intent, med ett företag avseende en behandlingsform mot artros för hästar, produkten avser genterapi. DD- processen är uppstartad och beräknas vara klar under det fjärde kvartalet i år.

Panion genomförde en emission i maj.

Thunberg betonar också att den amerikanska marknaden ses som en hemmamarknad.

- Vi har hela tiden varit fokuserade på den amerikanska marknaden, och det är ingen överdrift att säga att det är vår hemmamarknad. När det gäller veterinärmedicin är det i särklass världens största, inte minst när det gäller hundar, säger han. Pilotstudien beräknas vara klar innan årsskiftet, och därefter väntar ytterligare en studie. Då ska lämpliga doser av behandlingen fastställas, både utifrån behandlingens effekt samt eventuella biverkningar. Det är den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA som sätter kraven för studien, som förväntas vara klar i mitten av nästa år. Därefter väntar de avslutande studierna. En lansering av behandlingen kan komma kring 2020.

Panion uppger också att man kommer att åka ut på en roadshow i USA under slutet av juli då man bland annat kommer att träffa olika investmentbanker.

Publicerat: 7/14/2017 8:48:52 AM

Detta är en nyhet från nyhetsbyrån Finwire. Disclaimer

  • Mäster Samuelsgatan 42
  • 111 57 Stockholm
  • Telefon: 08 - 511 68 000
  • info(snabel-a)aktietorget(punkt)se