Finwire om Recyctec: Recyctec reviderar finansiellt mål - tror ej längre på positivt rörelseresultat för 2017

Agentur:FWS
Signatur:Anton Wilén
anton.wilen@finwire.se, 0765-46 64 41
Nyhetsbyrån Finwire
Miljöteknikbolaget Recyctec reviderar enligt ett pressmeddelande sin tidigare kommunicerade målsättning om att nå ett positivt rörelseresultat för helåret 2017. Styrelsen räknar med att kunna nå break-even på månadsbasis under fjärde kvartalet 2017.

Styrelsen kvarstår vid sin långsiktiga målsättning om att bolaget under 2020 i årstakt ska omsätta över 100 miljoner kronor med en rörelsemarginal som överstiger 30 procent.

Recyctec kommunicerade i november 2016 en målsättning om att bolaget skulle nå en årsomsättning för helåret 2017 överstigande 18 miljoner kronor med ett positivt rörelseresultat. Styrelsen ser i dagsläget dock inte detta som möjligt.

- Recyctec är väl positionerat för att kunna nå lönsamhet, det är jag helt övertygad om, säger bolagets vd Niklas Ekman.

- Det tar dock längre tid än tidigare beräknat att få hela kedjan av insamling av använd glykol, rening av glykolen och sen distribution och försäljning av denna unika miljöprodukt att fungera tillfredsställande. Paketering av erbjudandet med ett helhetskoncept med effektiv insamling och sen direkt distribution av vår egen produkt EarthCare ser jag som mycket konkurrenskraftigt. Vidare kan jag också konstatera att det finns väl underbyggda förutsättningar för affären av licensförsäljningar. Hela organisationen jobbar målinriktat på att nå lönsamhet, men jag finner det dock inte möjligt förrän senare under året, avslutar han.

Publicerat: 7/17/2017 3:31:27 PM

Detta är en nyhet från nyhetsbyrån Finwire. Disclaimer

  • Mäster Samuelsgatan 42
  • 111 57 Stockholm
  • Telefon: 08 - 511 68 000
  • info(snabel-a)aktietorget(punkt)se