Storytel: Storytel når 100 000 abonnenter i Danmark

Se pressmeddelande.

Storytel passerar under dagen 100 000 abonnenter i Danmark, motsvarande en fördubbling av intäkterna i Danmark sedan Storytel förvärvade det danska ljudboksförlaget Mofibo i maj 2016. Integrationen av Mofibo och Storytels danska verksamhet har gett resultat. På Storytels kontor i Köpenhamn arbetar nu 60 personer inklusive nyförvärvade förlaget People's Press.

"Vi har sedan köpet av Mofibo framgångsrikt genomfört en rad förändringar för att vända den danska ljudboksmarknaden till lönsamhet. Den starka abonnenttillväxten vi nu ser var dock en något oväntad bonus”, säger Jonas Tellander, VD för Storytel.

Även Morten Strunge, grundare av Mofibo, är nöjd med resultatet:

"Den danska ljudboksmarknaden har tagit form de senaste ett och ett halvt åren, och vi kan se att vi nu skördar frukterna av den starka position både Storytel och Mofibo har på den danska marknaden. Teamet har kunnat leverera ett tillfredsställande finansiellt resultat, samtidigt som kundbasen har vuxit i en imponerande fart. Man kan väl säga att ljudboksmarknaden har gått från att vara en nischad marknad till att bli mainstream”, säger Morten Strunge, grundare av Mofibo och Chief Commercial Officer på Storytel.

För mer information, kontakta:

Jonas Tellander, VD och grundare, tel + 46 70-2616136, e-post jonas@storytel.com
Morten Strunge, grundare av Mofibo, tel +45 31220021, e-post morten@storytel.com 

Denna information är sådan information som Storytel AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 10 augusti 2017.

Om Storytel

Storytel-koncernen består av två delar, Streaming och Publishing. Inom affärsområdet Streaming erbjuds en abonnemangstjänst för ljudböcker och e-böcker under varumärket Storytel, i dagsläget i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Holland, Polen och Ryssland. I affärsområdet Streaming ingår även ljudboksutgivning som bedrivs i ljudboksförlagen Storyside (Sverige) och Rubinstein Audio (Holland). Inom affärsområdet Publishing finns bokförlagen Norstedts, Massolit, Kontentan, Telegram och danska People´s Press  (Vuxen) och Rabén & Sjögren och B.Wahlströms (Barn & Ungdom) samt Norstedts Kartor.


Se pressmeddelande.  Further information about Storytel

Publicerat: 8/10/2017 8:32:15 AM

Nyheten distribueras av AktieTorget i samarbete med Cision.
För att prenumerera på nyheter på detta bolag, klicka här.
 

  • Mäster Samuelsgatan 42
  • 111 57 Stockholm
  • Telefon: 08 - 511 68 000
  • info(snabel-a)aktietorget(punkt)se