Hybricon: Miljönyttan passerar 200 000 körda kilometer

Se nyhetsbrev

Under sommaren passerade Hybricons elbussar 200 000 kilometer i verklig drift hos Umeås lokaltrafikbolag, Ultra.

– Det är en milstolpe för vårt bolag. Dessutom känns det fantastiskt att våra elbussar gör miljönytta för Umeå och bidrar till minskade koldioxidutsläpp, säger Fredrik Jonsson, vd för Hybricon Bus System AB (publ).

Hybricon har trafikerat flygbusslinjen i Umeå under flera år. Vidare har Hybricon trafikerat Ultras linje 9 mellan Röbäck och Carlshöjd från 2015. Under sommaren 2016 levererades fler bussar och därmed blir det totalt sju elfordon från Hybricon som ingår i Ultras kommunikationssystem.

– Att vi får leverera fler elbussar visar att de gör en effektiv insats i lokaltrafiken. En lokalbuss har en ganska tuff vardag med väder och vind, många passagerare, olika körstilar och långa driftspass. Det är en verklighet som Hybricons elbussar klarar och våra senaste analyser visar dessutom att batterierna håller hela bussens livslängd. Det är viktigt. Att vi nu passerat 200 000 km i drift hos en stor kund innebär både nyttiga erfarenheter för oss och ger ett gott självförtroende att ta ytterligare steg på den växande elbussmarknaden, säger Fredrik Jonsson.

Mer information, kontakta:

Fredrik Jonsson, VD, Hybricon Bus System AB (publ), tel: +46 (0)70 560 56 16 email fredrik.jonsson@hybricon.se eller
Dennis N Jensen, Ekonomichef & IR ansvarig, +46 (0)70 573 22 78, email dennis.jensen@hybricon.se
www.hybricon.se

Om Hybricon

Hybricon Bus Systems AB (publ), HYCO, utvecklar och tillverkar världens mest energieffektiva, rena och tysta system för bussburen kollektivtrafik. Företagets Ultrasnabbladdade ® bussar kan köras kontinuerligt dygnet runt på ren, elektrisk kraft. Hybricons huvudkontor, där företagets produktionsenhet också är belägen, finns i Holmsund utanför Umeå. Klimatet i denna relativa närhet till Polcirkeln utgör en perfekt testmiljö för köldtestning av företagets produkter. Energieffektivitet, ultrasnabb laddning och modulariserade nyckelkomponenter utgör tillsammans en uppsättning unika egenskaper för företagets bussar. Företaget har erfarna, finansiellt mycket starka huvudägare. 


Se nyhetsbrev  Further information about Hybricon

Publicerat: 8/22/2016 8:57:09 AM

Nyheten distribueras av AktieTorget i samarbete med Cision.
För att prenumerera på nyheter på detta bolag, klicka här.
 

  • Mäster Samuelsgatan 42
  • 111 57 Stockholm
  • Telefon: 08 - 511 68 000
  • info(snabel-a)aktietorget(punkt)se