SyntheticMR: MAGiC godkänt av FDA

Se nyheten

Som tidigare meddelats har SyntheticMRs partner GE Healthcare erhållit godkännande av amerikanska FDA för MAGiC. Detta innebär att MAGiC nu är godkänt av FDA för klinisk användning i USA. MAGiC är en kundanpassad version av SyntheticMRs programvara SyMRI IMAGE® som har licensierats och marknadsförs av GE Healthcare.

“FDA-godkännande av MAGiC är en viktig milstolpe som har uppnåtts av vår partner GE Healthcare. USA är ensamt den största MR-marknaden globalt. Ett FDA-godkännande innebär att MAGiC nu är regulatoriskt godkänt och tillgängligt för försäljning på de flesta geografiska marknader”, säger Stefan Tell, VD SyntheticMR

MAGiC (Magnetic Resonance Image Compilation)  är branschens första teknik som erbjuder flera kontraster genom en MR-serie och som har godkänts av FDA. Tekniken ger kliniker mer information än konventionell MR och förkortar undersökningstiden avsevärt*. MAGIC ger användare flexibiliteten att justera bilderna i efterhand vilket leder till betydande tidsbesparing, färre återkallanden av patienter och därmed kostnadsbesparingar. Detta kan sammanlagt hjälpa klinikern att ställa en säkrare diagnos.

GE Healthcare har genomfört en blindad studie på sex olika kliniker med flera radiologer som har jämfört MAGiC med konventionell MR. Resultatet av studien visar att MAGiC genererar bilder av jämförbar kvalitet med konventionell MR på en bråkdel av tiden.

Eric Stahre, VD för GE Healthcare MR kommenterar att “MAGiC är en fantastisk klinisk innovation. Studien visar att tekniken kan förbättra på vilket sätt kliniker genomför neurologiska undersökningar och diagnostiserar sina patienter. Neurologiska undersökningar är ungefär 30 procent av alla MR undersökningar. MAGiC kan därför ha en mycket stor påverkan på MR. GE Healthcare fokuserar på att leverera branschledande innovationer inom MR som kan avancera klinisk vård. Vi är mycket glada över att vara först med att erbjuda MAGiC till marknaden, våra kunder och deras patienter”.

* Baserat på en klinisk studie med 109 patienter från sex olika kliniker.

Läs pressmeddelande från GE Healthcare här: http://www.healthimaging.com/press-releases/magic-industry-first-multi-contrast-mri-saves-scan-time

För ytterligare information, kontakta Maria Wrethag, Marknadschef och ansvarig för investerarrelationer SyntheticMR AB, +46 76 119 1983 eller Stefan Tell, VD SyntheticMR AB, +46 73 373 40 90.

SyntheticMR AB utvecklar och marknadsför innovativ programvara för magnetisk resonanstomografi (MR, eller MRI på engelska). SyntheticMR har utvecklat SyMRI® som genererar flera, justerbara MR-bilder och kvantitativ information från en enda MR-serie på 3-6 minuter. SyMRI IMAGE ger ett effektivt arbetsflöde och möjliggör underökning av fler patienter per dag. SyMRI NEURO adderar automatisk segmentering av hjärnvävnad, vilket ger ett objektivt beslutsunderlag. SyMRI Research Edition innehåller exporterbara SyMaps™, kvantitativa T1-, T2- och PD-kartor av hjärnan, för att kunna gå ännu djupare. SyMRI är en CE-märkt produkt. SyMRI är ett registrerat varumärke i Europa och USA. SyntheticMR är listat på AktieTorget. För ytterligare information, se www.syntheticmr.com


Se nyheten  Further information about SyntheticMR

Publicerat: 9/9/2016 9:54:18 AM

Nyheten distribueras av AktieTorget i samarbete med Cision.
För att prenumerera på nyheter på detta bolag, klicka här.
 

  • Mäster Samuelsgatan 42
  • 111 57 Stockholm
  • Telefon: 08 - 511 68 000
  • info(snabel-a)aktietorget(punkt)se