VideoBurst: SelfieJobs förenklar och digitaliserar ansökningsprocessen för nytt jobb med hjälp av VideoBurst

Se pressmeddelandet

SelfieJobs, Sveriges nya arbetsförmedlingstjänst, är sedan en tid tillbaka kund till VideoBurst och nu tar man ytterligare ett steg i processen att förenkla och förbättra matchningsprocessen mellan arbetssökande och arbetsgivare. Genom att erbjuda bägge parter möjligheten att kommunicera med video så sparas både tid och pengar. Till sin hjälp använder SelfieJobs VideoBursts plattform.

”I dagens samhälle pressas företagen och människorna som jobbar i dem allt mer. Man ska leverera mer, snabbare och ofta på mindre tid och samtidigt få livspusslet att gå ihop.” säger Martin Tall, VD på Selfiejobs. Genom att digitalisera ansökningsprocessen för arbetssökande och arbetsgivare finns en stor potential för företagen att jobba mer tidseffektivt. För arbete som inte kräver detaljerade CV:n eller komplicerade tjänstebeskrivningar kan man snabbt och smidigt matcha ihop respektive part med hjälp av video. En arbetssökande kan i en kort film beskriva sig själv och sin kompetens samtidigt som arbetsgivaren får ett ansikte på den sökande. Och tvärtom så kan arbetsgivarna enkelt beskriva tjänsten som de utlyser och vilka kompetenser man efterfrågar. Det kan också finnas språkliga barriärer som jobbmatchning med hjälp av video eliminerar ned till ett minimum. Genom VideoBurst kan vi på ett smart och enkelt sätt erbjuda snygga och bra videomallar som sedan arbetssökande och arbetsgivare kan använda sig av när de ska finna varandra i SelfieJobs olika kanaler”, avslutar Martin Tall.

"Det finns en stor potential för arbetsgivare och rekryteringsbyråer att kommunicera mer effektivt med hjälp av video” säger John Goliats, VD på VideoBurst. “Genom att använda video i sin kommunikation kan de nå ut med sitt budskap mer effektivt på Facebook, Instagram, Snapchat och Youtube där deras målgrupper finns, i synnerhet den yngre delen av den. Genom VideoBurst kan företag kommunicera med video ofta och snabbt, något som tidigare inte var möjligt då ledtiderna för att producera video var långa och kostade mycket pengar”.

För mer information kontakta:

John Goliats, VD VideoBurst, 070 231 77 95, john.goliats@videoburst.com
Martin Tall, VD SelfieJobs, 070 170 80 90, martin@selfiejobs.net

Om VideoBurst

VideoBurst är ett onlinevideobolag som möjliggör för företag att skapa professionell video på ett kostnadseffektivt och enkelt sätt, när de vill och vart de än befinner sig, genom en molnbaserad IT-plattform. VideoBurst vill vara det självklara valet för företag som vill stärka sin kommunikation med video. Målet är att ta en marknadsledande position i Sverige och att etablera sig som en stark aktör på den globala marknaden. Mer information om bolaget finns på www.videoburst.com

Om SelfieJobs

SelfieJobs, Sveriges nya arbetsförmedling, grundades sommaren 2014 med visionen att synliggöra 100 000-tals nya jobb och jobbsökare genom att kraftigt förenkla matchningsprocessen. Bolagets slogan är "sök jobbet med en like". Systemet har byggts för att skala i hela Europa och har backbone från Microsoft Azure och integration med Google och Facebook via API.


Se pressmeddelandet  Further information about VideoBurst

Publicerat: 9/16/2016 10:04:56 AM

Nyheten distribueras av AktieTorget i samarbete med Cision.
För att prenumerera på nyheter på detta bolag, klicka här.
 

  • Mäster Samuelsgatan 42
  • 111 57 Stockholm
  • Telefon: 08 - 511 68 000
  • info(snabel-a)aktietorget(punkt)se