Hybricon: 96% av Umeås bussresenärer vill se en fortsatt satsning på eldrivna bussar i Umeå kommun

Se pressmeddelandet

Hybricon Bus System AB (publ) har genomfört en kundundersökning som entydigt visar att övervägande del av elbussresenärer vill se en fortsatt satsning på elbussar i Umeå. 

Hybricon Bus System AB (publ) har som ett led i ett projekt som genomförs med stöd av Energimyndigheten frågat ca 200 resenärer om deras resvanor och om upplevelse av att åka Hybricons elbussar. Bussarna upplevs som tystare, renare och ger en högre åkkomfort än dieseldrivna bussar enligt en stor majoritet av de tillfrågade resenärerna.

Det är glädjande att vi har fått så övervägande och tydligt positivt omdöme om våra elbussar som trafikerar linje 9 i Umeå kommun. Buller i trafiken är en viktig faktor för medborgarnas trivsel så det är extra kul att så många uppmärksammar hur tysta våra elbussar framförs. Att de dessutom är varma och bekväma bidrar också till en positiv upplevelse, säger Fredrik Jonsson, VD Hybricon.

Våra elbussar kör ca 7000 km per vecka och vi har nu sammantagit passerat 250 000 körda kilometer i Umeå, med en god tillgänglighet där vi bidrar var dag till en bättre miljö, både gällande buller och utsläpp, säger Fredrik Jonsson, VD Hybricon.

Mer information, kontakta:

Fredrik Jonsson, VD, Hybricon Bus System AB (publ), tel: +46 (0)70 560 56 16 email fredrik.jonsson@hybricon.se
eller
Dennis N Jensen, Ekonomichef & IR ansvarig, +46 (0)70 573 22 78, email dennis.jensen@hybricon.se
www.hybricon.se

Om Hybricon 
Hybricon Bus Systems AB (publ), HYCO, utvecklar och tillverkar världens mest energieffektiva, rena och tysta system för bussburen kollektivtrafik. Företagets Ultrasnabbladdade ® bussar kan köras kontinuerligt dygnet runt på ren, elektrisk kraft. Hybricons huvudkontor, där företagets produktionsenhet också är belägen, finns i Holmsund utanför Umeå. Klimatet i denna relativa närhet till Polcirkeln utgör en perfekt testmiljö för köldtestning av företagets produkter. Energieffektivitet, ultrasnabb laddning och modulariserade nyckelkomponenter utgör tillsammans en uppsättning unika egenskaper för företagets bussar. Företaget har erfarna, finansiellt mycket starka huvudägare. 


Se pressmeddelandet   Further information about Hybricon

Publicerat: 10/11/2016 1:07:24 PM

Nyheten distribueras av AktieTorget i samarbete med Cision.
För att prenumerera på nyheter på detta bolag, klicka här.
 

  • Mäster Samuelsgatan 42
  • 111 57 Stockholm
  • Telefon: 08 - 511 68 000
  • info(snabel-a)aktietorget(punkt)se