AppSpotr: AppSpotr passerar 200 000 användare

Se nyhet

AppSpotr är en svensk startup som låter användare skapa sina egna mobilappar utan att koda. I helgen passerade verktyget 200 000 användare världen över. Det innebär att fler än 60 000 nya registreringar gjorts bara sedan månadsskiftet.

Göteborgsbaserade AppSpotr erbjuder en molnbaserad tjänst där användare kan bygga sina egna mobilappar, utan förkunskaper i programmering eller design. Under söndagen passerade plattformen 200 000 registrerade användare.

– Superhäftigt! Det här hade vi inte väntat oss. Samtidigt vet vi att det finns ett stort behov där ute. Det är ju därför vi byggt verktyget, säger VD Patric Bottne.

Sedan AppSpotr lanserades förra sommaren har användarbasen vuxit stadigt, men den senaste månaden har tillströmningen ökat lavinartat. Bara sedan månadsskiftet har 62 000 nya användare tillkommit.

– Vi har intensifierat vår marknadsföring, men det kan inte vara hela förklaringen. Jag tror det haft en kännbar effekt att det kommit ut att vi är på väg att börsnoteras. Det har genererat en del skriverier och nog samtidigt fungerat som ett slags kvalitetsmärkning, resonerar Bottne.

Dagens Industri var först ut att skriva om den stundande noteringen på AktieTorget, i artikeln ”Efter hundåren – nu börsnoteras AppSpotr” som publicerades den 27 oktober. Alltså bara dagar innan användartillströmningen exploderade.

– Vad förklaringen än är måste vi fokusera på det vi kan styra över och göra vårt för att den här fantastiska tillväxten ska hålla i sig. Jag blir inte förvånad om vi spränger 300 000-vallen innan årskiftet, med tanke på de nya funktioner vi lanserar inom kort, avslutar Bottne.

OM APPSPOTR:

Med AppSpotr kan vem som helst bygga native iOS- och Android-appar utan förkunskaper i programmering. Användaren väljer enkelt den funktionalitet den behöver, skräddarsyr design och innehåll och publicerar sedan den färdiga appen till App Store och Google Play.

AppSpotr har nio anställda och är baserade i Göteborg.

KONTAKTPERSONER:

Patric Bottne, CEO

patric@appspotr.com

0701-416189

Fredrik Bewick, COO

fredrik@appspotr.com

0760-240074


Se nyhet  Further information about AppSpotr

Publicerat: 11/21/2016 2:08:19 PM

Nyheten distribueras av AktieTorget i samarbete med Cision.
För att prenumerera på nyheter på detta bolag, klicka här.
 

  • Mäster Samuelsgatan 42
  • 111 57 Stockholm
  • Telefon: 08 - 511 68 000
  • info(snabel-a)aktietorget(punkt)se