MedicPen: MedicPen AB (publ) lanserar Medimi Pro med Remote funktion på HIMSS Connected Health Conference i USA

Se pressmeddelande

MedicPen lansera Medimi Pro med den nya funktionen Remote och visar upp Medimi Smart för en bredare publik på HIMSS* Connected Health Conference i Washington den 11- 14 december, 2016

Medimi Pro har försetts med möjlighet till fjärrinställning av mediciner och dosering. Nu går det att skicka inställningar som rör medicin och dosering till produkten så inga inställningar behöver göras på plats hos patient. Inställningarna kan skickas från Medicpen Communication Gateway eller från kundens egna IT-system. För att öka säkerheten skickar Medimi Pro även en konfirmering om att doseringen är mottagen och accepterad.

På mässan kommer vi också att presentera Medimi Smart för en beredare publik än vi har kunnat innan och visa på hur den kan integreras i olika sjukvårdssystem.

”Att kunna styra Medimi Pro och ändra doseringen samt ställa in de rätta doserna kommer att underlätta för både sjukvårdspersonal och öka tryggheten för patienterna. Detta är ett måste på den amerikanske marknaden om vi skall kunna lansera Medimi som ett top brand. Medimi Smart passar bra in i marknaden för Nursing homes och Assisted living. Jag ser framemot att få ställa ut på HIMSS, en av de största e-hälsomässorna i USA. Det blir en utmärk kickoff inför 2017 i USA, då detta är en hög prioriterad marknad. Säger Anders Skarman, Vd MedicPen AB.

*HIMSS Healthcare Information and Management System Society

Kontakt: 
MedicPen AB (publ), CEO Anders Skarman, Gustavsgatan 24, 216 11 Malmö, Sverige
Tel: 040-100 800 eller mobil 0761-70 35 60.
Eller besök www. medicpen.com


Se pressmeddelande  Further information about MedicPen

Publicerat: 12/6/2016 9:00:09 AM

Nyheten distribueras av AktieTorget i samarbete med Cision.
För att prenumerera på nyheter på detta bolag, klicka här.
 

  • Mäster Samuelsgatan 42
  • 111 57 Stockholm
  • Telefon: 08 - 511 68 000
  • info(snabel-a)aktietorget(punkt)se