Oncology Venture: OV och 2X Oncology Inc presenterar vid Biotech Showcase i San Francisco - korrigerat datum

Se nyhetsbrev

Hørsholm, Danmark den 28:e december 2016 – Oncology Venture Sweden AB (OV:ST) meddelar att bolaget och dess amerikanska avknoppning har valts ut för att ge bolagspresentationer på Biotech Showcase 2017, en oberoende analytikerkonferens för offentliga och privata life science-bolag. Båda bolagen kommer att närvara vid konferensen och har personliga möten med potentiella nya investerare samt Big Pharma- och bioteknikföretag. Biotech Showcase hålls i San Francisco från den 9 till 11 januari 2017. Konferensen hålls i samband med JPMorgan Health Conference och beslutsfattare från den internationella läkemedels- och bioteknikindustrin kommer att vara närvarande i San Francisco under denna period.

”Jag är mycket glad för möjligheten att presentera Oncology Venture och 2X Oncology Inc. vid årets Biotech Showcase. Oncology Venture har gjort betydande framsteg sedan förra årets konferens och vi ser mycket fram emot att presentera 2X Oncology Inc. – en avknoppning från Oncology Venture fokuserat på att utveckla precisionsmedicin för cancer hos kvinnor – för första gången för investerare”, säger Peter Buhl Jensen, adjungerad professor, MD, PhD och VD för Oncology Venture. 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Ulla Hald Buhl, COO och chef för IR & kommunikation    Peter Buhl Jensen, VD

Telefon: +45 21 70 10 49                                     Telefon: +45 21 60 89 22

E-post: uhb@oncologyventure.com                  E-post: pbj@oncologyventure.com 

Om 2X Oncology Inc.

2X Oncology Inc., är en terapeutisk avknoppning från Oncology Venture med bas i USA. Bolaget är ett precisionsmedicin-företag inriktat mot cancertyper specifika för kvinnor med fokus på att främja utvecklingen av lovande cancerläkemedel vilka befinner sig i klinisk fas – i kombination med Drug Response Prediction (DRPTM), en plattformsteknologi som utvecklar companion diagnostics för att identifiera de patienter med högst sannolikhet att dra nytta av behandling. Initialt terapeutiskt fokus är avsett att riktas mot otillfredsställda medicinska behov inom bröstcancer och äggstockscancer. Spin out-bolaget kommer att arbeta i nära samarbete med Oncology Venture och nyttja Oncology Ventures nordiska nätverk. 2X Oncology Inc. arbetar med att fastställa slutliga villkor för inlicensiering av en rad lovande onkologiläkemedel för behandling av otillfredsställda behov inom cancer hos kvinnor samt är i färd med att anställa en ledning i bolaget.   

Om Oncology Venture Sweden AB

Oncology Venture Sweden AB arbetar med forskning och utveckling inom cancerläkemedel via det helägda danska företaget Oncology Venture ApS. Oncology Venture innehar licens att använda Drug Response Prediction – DRP™ –  för att signifikant kunna öka sannolikheten att lyckas i kliniska tester. DRP™ har visat förmåga att ge statistiskt tillförlitliga förutsägelser för kliniska resultat av läkemedelsbehandling av cancerpatienter i 29 av 37 utförda kliniska studier. Företaget använder sig av en modell som förbättrar oddsen jämfört med traditionell farmaceutisk utveckling. Istället för att behandla alla patienter som har en viss typ av cancer, väljs patienter ut via genetisk screening. Endast de patienter som sannolikt kommer svara positivt på en behandling kommer att genomgå densamma. Med en mer väldefinierad patientgrupp kan risker och kostnader minimeras, och utvecklingen effektiviseras.

Bolagets nuvarande portfölj av läkemedelskandidater: LiPlaCis™ för bröstcancer, Irofulven – utvecklad ur en naturlig svamp för prostatacancer och APO010 – en immuno-onkologisk produkt för Multipelt Myelom (benmärgscancer).


Se nyhetsbrev  Further information about Oncology Venture

Publicerat: 12/28/2016 1:56:18 PM

Nyheten distribueras av AktieTorget i samarbete med Cision.
För att prenumerera på nyheter på detta bolag, klicka här.
 

  • Mäster Samuelsgatan 42
  • 111 57 Stockholm
  • Telefon: 08 - 511 68 000
  • info(snabel-a)aktietorget(punkt)se