Hybricon: Hybricon rekryterar vd, nuvarande vd blir arbetande styrelseordförande

Se pressmeddelandet

Som ett led i arbetet att förbereda Hybricon Bus System AB (publ) för industriell serieproduktion har Johan Suup rekryterats som ny vd. Nuvarande vd Fredrik Jonsson tar klivet till arbetande styrelseordförande.

Johan Suup har tidigare varit vd för fordonsindustriföretaget A Teknik, som fram till 2012 var ett dotterbolag till börsnoterade Duroc, samt fabrikschef på ett skogsmaskinsföretag. Hybricons styrelseordförande Torstein Bratvold kommenterar:

– Vi är mycket nöjda med denna förstärkning av vår organisation. Johan Suups industriella kompetens och breda erfarenhet från fordonsindustrin är central för vårt nästa steg, med fokus på produktion, kostnader, teknik och kvalitet, säger Torstein Bratvold.

Johan Suup kommenterar sitt nya uppdrag:

Som Umeåbo är det ett sant privilegium att få förtroendet att leda arbetet med våra elbussar. Jag har å yrkets vägnar haft kontakt med Fredrik i över tio år och känner tillförsikt att vi tillsammans kommer att ta Hybricon vidare till nästa steg.

Nuvarande vd Fredrik Jonsson kommer fortsätta sitt engagemang i Hybricon i rollen som arbetande ordförande. Nuvarande styrelseordförande Torstein Bratvold övergår samtidigt till ordinarie ledamot. Fredrik Jonsson kommenterar:

Jag är glad att ha slutfört rekryteringen och kunna välkomna Johan. Jag kommer nu kunna ägna ännu mer av min tid till försäljningsarbetet och säkra nya ordrar, säger Fredrik Jonsson.

Johan Suup tillträder som vd
under första kvartalet 2017. Fram till dess kommer Fredrik Jonsson fortsätta vara vd. 

För ytterligare information: Vänligen kontakta 

Fredrik Jonsson, vd, +46 (0)70 560 56 16
Dennis N Jensen, ekonomichef och IR-ansvarig, +46 (0)70 573 22 78
Torstein Bratvold, styrelseordförande, +46 (0)70 588 48 08
 

Om Hybricon 

Vår affärsidé är att utveckla, sälja och leverera kollektivtransportsystem med Ultrafast charging® elbussar, samt därtill hörande eftermarknadstjänster. Hybricon bedriver egen produktion av strategiskt viktiga delar. Bolagets kunder utgörs främst av kommuner och kollektivtrafikoperatörer. Ambitionen med varumärket är att signalera hållbarhet och omsorg om miljön, i kombination med tekniskt kunnande. Hybricons aktie är noterad på AktieTorget med kortnamnet HYCO. Vänligen se även www.hybricon.se.


Informationen i detta pressmeddelande är sådan som Hybricon Bus System AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU) nr 596/2014. Informationen
lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 29 december.


Se pressmeddelandet  Further information about Hybricon

Publicerat: 12/29/2016 4:29:04 PM

Nyheten distribueras av AktieTorget i samarbete med Cision.
För att prenumerera på nyheter på detta bolag, klicka här.
 

  • Mäster Samuelsgatan 42
  • 111 57 Stockholm
  • Telefon: 08 - 511 68 000
  • info(snabel-a)aktietorget(punkt)se