Invent Medic: Information avseende Europapatent

Se nyhetsbrev

Invent Medic Sweden AB (”Invent Medic”) meddelade den 18 augusti 2016 att bolaget erhållit ett Intention to Grant från Europeiska patentverket (”EPO”). Enligt uppgifter på EPOs hemsida har patentverket nu uppgraderat patentets status till (Expected) grant vilket är ett steg i processen. Invent Medics patent avser bolagets produkt TVS (Tension Free Vaginal Support) och dess användande. Invent Medic har ännu inte erhållit de officiella handlingarna avseende patentet och enligt EPO är patentet beräknat att publiceras på EPOs hemsida den 25 januari 2017.

Den administrativa processen hos EPO avseende Invent Medics patent med patentnummer EP2376020, vilket omfattar bolagets produkt TVS och dess användning, har nu gått vidare och tagit ytterligare ett steg framåt. EPO har enligt uppgifter på sin hemsida ändrat patentets status till (Expected) grant med publiceringsdatum 25 januari 2017. Invent Medic har ännu inte erhållit de officiella handlingarna avseende det godkända patentet. När Invent Medic erhållit formellt godkännande är patentet giltigt minst till och med 17 december 2029. 

VD Karin Bryder kommenterar

– Europa är en viktig marknad och att patentprocessen nu tagit ytterligare ett steg framåt är mycket betydelsefullt för oss. Ett godkänt patent i Europa är av yttersta vikt då Europa är en av de största marknaderna för vår produkt. Nu inväntar vi de officiella handlingarna avseende patentet för att sedan erhålla ett formellt godkännande om allt går enligt plan, säger Invent Medics VD Karin Bryder.


Se nyhetsbrev  Further information about Invent Medic

Publicerat: 12/30/2016 2:37:03 PM

Nyheten distribueras av AktieTorget i samarbete med Cision.
För att prenumerera på nyheter på detta bolag, klicka här.
 

  • Mäster Samuelsgatan 42
  • 111 57 Stockholm
  • Telefon: 08 - 511 68 000
  • info(snabel-a)aktietorget(punkt)se