EcoRub: EcoRub har utvecklat en kudde för järnvägsräls

Se nyhetsbrevDocument dividerpad33

EcoRub har utvecklat sin första  formsprutade produkt av återvunnet gummi.  Det är en kudde som placeras mellan järnvägsräls och slipers.  Tågen skickar elektriska signaler genom rälsen och EcoRubs kudde hindrar signalerna från att jordas. De är bättre vibrationsdämpare än konkurrerande lösningar och gjorda av återvunnet gummi från bildäck och kan i sin tur återanvändas. 

EcoRub har tagit fram ett testverktyg för tillverkning av produkten enligt de specifikationer som finns. Produkten har presenterats för ETRA's EcoTrain grupp och ska nu börja marknadsföras till en bredare grupp. Den klarar av de krav som järnvägsbolag ställer på dessa kuddar. Kudden är 185 x 151 mm och 10 mm tjock.

För ytterlikare information kontakta:

Åke Paulsson

Vd

ake.paulsson@ecorub.se 

070 66 34 174

EcoRub AB (publ):
EcoRub är ett miljöteknikföretag. Bolaget har en patenterad metod att blanda plaster och gummipulver för att skapa ett nytt material – ekologiskt gummi - med unika materialegenskaper. Egenskaperna är bland annat utmärkt åldringsbeständighet, slagtålighet och att materialet lätt kan återvinnas. Materialet är avsett för formsprutning i den typ av formsprutningsmaskiner som används inom plastindustrin. Materialet finns även i form av gummiduk, mattor och skivor.


Se nyhetsbrevDocument dividerpad33  Further information about EcoRub

Publicerat: 3/29/2017 4:40:15 PM

Nyheten distribueras av AktieTorget i samarbete med Cision.
För att prenumerera på nyheter på detta bolag, klicka här.
 

  • Mäster Samuelsgatan 42
  • 111 57 Stockholm
  • Telefon: 08 - 511 68 000
  • info(snabel-a)aktietorget(punkt)se