FastOut: Drönare med kamera tillåts återigen i Sverige

Se nyhetsbrev

Från och med 1 augusti är det tillåtet att flyga med kameraförsedda drönare utan att först söka tillstånd under kameraövervakningslagen, efter ett beslut i riksdagen. Lagändringen är en seger för den växande drönarbranschen i Sverige.  

FastOut var efter en lång process med Länsstyrelsen en av de första aktörerna som fick tillstånd att fota med drönare i Sverige under kameraöverakningslagen. Detta efter att vissa tekniska begränsningar implementerats, som bland annat gör att det inte går att fota eller filma under 50 meters höjd när man flyger med FastOuts pilotapp. Denna spärr kan vi från 1 augusti 2017 ta bort vilket möjliggör att även acceptera uppdrag från kunder på lägre höjd.

“Domen från högsta förvaltningsdomstolen i oktober förra året lamslog en hel bransch och hämmade både innovation och nya jobbtillfällen. Vi är glada att debatten engagerat så många då det skapat en opinion som lett till denna snabba lagändring som majoriteten av alla i riksdagen står bakom”, säger Alexander Greidinger, VD på FastOut.

Läs mer om lagändringen här.

För mer information, vänligen kontakta:

Alexander Greidinger, VD FastOut

ir@fastout.com

Om FastOut

VR- och drönarbolaget FastOut har som ambition att mappa upp världen med 360° interaktiva drönarvyer och bli världens största IT-plattform som kopplar samman lokala professionella drönarpiloter med kunder. Via den globala självbetjäningsplattformen kan kunder enkelt beställa drönaruppdrag och få tillgång till databasen med 360° drönarvyer som kan skräddarsys efter behov. Den unika IT-plattformen gör det möjligt att bygga effektiva och nyskapande tjänster inom Virtual Reality, digital kommunikation och marknadsföring.

Mer information om bolaget finns på www.fastout.com


Se nyhetsbrev  Further information about FastOut

Publicerat: 6/22/2017 9:42:38 AM

Nyheten distribueras av AktieTorget i samarbete med Cision.
För att prenumerera på nyheter på detta bolag, klicka här.
 

  • Mäster Samuelsgatan 42
  • 111 57 Stockholm
  • Telefon: 08 - 511 68 000
  • info(snabel-a)aktietorget(punkt)se