Camanio Care: Ny film från Google visar värdet av Camanio Cares välfärdsteknik

Läs som pdf

Se Alzheimersjuke Bengt Ivarsson cykla tillbaka till 1959

- Där och då bestämde jag mig för att den flickan ska jag gifta mig med.

Så säger Bengt Ivarsson från Tibro, 82 år gammal, om första gången han såg sin blivande hustru Laila. Episoden finns fångad i en ny film av Google som har premiär idag, på Internationella Alzheimerdagen. I filmen cyklar Bengt, med hjälp av välfärdsteknik från det svenska företaget Camanio Care, till sina gamla hemtrakter – vilket väcker minnen och skapar känslor.

Filmen kan ses på länken här.

BikeAround jDome är en utveckling av den traditionella motionscykeln. När man cyklar projiceras en gatuvy framför cyklisten. Med hjälp av Google StreetView blir cykelvägarna oändliga och användaren kan uppleva allt ifrån världsmetropoler till sina barndoms kvarter.

-          Vi är naturligtvis väldigt stolta över att Google tar fram en film som visar värdet av vår produkt BikeAround. Dessutom är filmen mycket välgjord och vi får ta del av en genuin personlig berättelse som sprider värme och medkänsla, säger Catharina Borgenstierna, vd Camanio Care.

I filmen The BikeAround jDome får vi lära känna Bengt och Laila från Tibro. Bengt har Alzheimers sjukdom. Genom att använda BikeAround jDome får han möjlighet att gå tillbaka i tiden, till platser han minns från förr samtidigt som han helt naturligt kan cykla omkring. De starka upplevelserna kombineras med naturlig fysisk aktivitet. Forskning pågår för närvarande för att studera effekterna som denna typ av multisensorisk stimulans kan ge.

BikeAround jDome är en av flera produkter inom robotik och välfärdsteknik från Camanio Care som bidrar till en bättre tillvaro för äldre och funktionshindrade. I nuläget används BikeAround jDome på flera äldreboenden i Sverige och intresset tilltar även på den globala marknaden.

-          Med draghjälp från Googles nya film hoppas vi nå ut till än fler intressenter i omvärlden, så att fler äldre kan dra nytta av vår välfärdsteknik som utvecklar vård och omsorg, säger Catharina Borgenstierna.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Catharina Borgenstierna, vd
Telefon: 0733-93 00 07
E-post: catharina.borgenstierna@camanio.com

Om Camanio Care
Camanio Care är ett bolag inom välfärdsteknologi med produkter inom robotik, augmented reality och uppkopplade tjänster som fokuserar på människors grundläggande behov. I dag erbjuder vi lösningar som ökar kvalitet på områdena aktivering, måltid, säkerhet och kommunikation, exempelvis jDome BikeAround, Giraff och Bestic. Camanio Care har idag huvudkontor i Stockholm, dotterbolag i USA och distributörer i Kina, Danmark, Finland, Norge, Nederländerna, UK, Spanien, Frankrike, Tyskland, Italien och Australien.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och läs mer om bolaget på vår hemsida www.camanio.com.


Läs som pdf  Further information about Camanio Care

Publicerat: 9/21/2017 11:15:20 AM

Nyheten distribueras av AktieTorget i samarbete med Cision.
För att prenumerera på nyheter på detta bolag, klicka här.
 

  • Mäster Samuelsgatan 42
  • 111 57 Stockholm
  • Telefon: 08 - 511 68 000
  • info(snabel-a)aktietorget(punkt)se