Finwire om Invent Medic: Invent Medic är en lottsedel med bättre chanser att lyckas än snittet - SvD Börsplus

Agentur:FWS
Signatur:Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire
Medicinteknikbolaget Invent Medic har mer än fördubblat sin aktiekurs från fjolårets notering på Aktietorget. Nu görs möjligen den sista nyemissionen inför den planerade lanseringen av inkontinensprodukten TVS senare i år.

"Vi tror det finns hyggliga chanser att Invent Medic om ett år har fått igång försäljningen. Men ganska mycket syns det redan i värderingen", skriver SvD Börsplus i en analys på måndagen.

Analysfirman ser i ett positivt scenario ett tänkbart börsvärde om två år på 300 miljoner kronor, vilket ger en potential på uppsidan på 130 procent efter nyemissionen. I ett negativt scenario riskerar aktiekursen hamna långt under nyemissionskursen på 10,20 kronor.

"Huvudscenariot för förhoppningsbolag är att det över tid slutar med en stor förlust för investerarna. Med den riskprofilen är det lite klent att man inte ens i Börsplus optimistiska scenario ser så värst mycket mer än en dubbling av pengarna från dagens värdering. Det räcker inte för ett rent köpråd. Med det sagt så gillar vi verkligen att Invent Medic har fötterna på jorden. Med relativt små resurser har man tagit fram en produkt som, om allt går vägen, är färdig att sälja senare i år. Planen känns realistisk och jämfört med andra förhoppningsbolag ser vi det här som en lottsedel med lite bättre chanser att lyckas än snittet", skriver Börsplus i sin slutsats om aktien.

Publicerat: 3/20/2017 12:58:04 PM

Detta är en nyhet från nyhetsbyrån Finwire. Disclaimer

  • Mäster Samuelsgatan 42
  • 111 57 Stockholm
  • Telefon: 08 - 511 68 000
  • info(snabel-a)aktietorget(punkt)se