Finwire om DBP: DB Pharma får full kontroll över produktionsprocessen av Temodex efter teknisk transfer

Agentur:FWS
Signatur:Anton Wilén
anton.wilen@finwire.se, 0765-46 64 41
Nyhetsbyrån Finwire
Läkemedelsbolaget DB Pharma uppger i ett pressmeddelande att en teknisk transfer för tillverkning av excipienten som läkemedlet Temodex delvis består av framgångsrikt har genomförts i en europeisk GMP-certifierat facilitet, en kontraktsbaserad tillverkare inom EU.

Denna excipient och likaså läkemedlet Temodex var enligt bolaget tidigare enbart tillverkade i Vitryssland i enlighet med lokala bestämmelser och enligt ett hemligt recept. Sista fasen av GMP-tillverkningen förväntas vara klar i det tredje eller fjärde kvartalet 2017.

- Excipienten är en viktig del av läkemedlet Temodex och vi är glada att få full kontroll över produktionsprocessen i enlighet med EU GMP-enliga krav för kommande klinisk prövning, kommenterar Sayeh Erfan, Technical Operation Manager på DBP.

Vd Igor Lokot uppger att teknologitransfern gjordes i ett mycket nära samarbete med ICP i Vitryssland, som är en av uppfinnarna av Temodex, i enlighet med förvärvsavtalet från 2015.

- Samarbetsnätverk med ledande kliniker och akademiska institutioner i Vitryssland fortsätter successivt höja konkurrenskraften av bolaget till rekordhög nivå, tillägger han.

Publicerat: 6/19/2017 11:49:17 AM

Detta är en nyhet från nyhetsbyrån Finwire. Disclaimer

  • Mäster Samuelsgatan 42
  • 111 57 Stockholm
  • Telefon: 08 - 511 68 000
  • info(snabel-a)aktietorget(punkt)se