Finwire om : Redsense Medical en av tre vinnare i offentlig upphandling i Italien

Agentur:FWS
Signatur:Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire
Medicinteknikbolaget Redsense Medical är tillsammans med sina samarbetspartners,
dialysmaskinstillverkaren Nikkiso och distributören Spindial, en av tre vinnande parter i en offentlig upphandling i Italien som avser över 3 miljoner behandlingar med hemodialys under fem års tid. Om beslutet står fast under överklagandeperioden, som avslutas i början av oktober, avser bolagen att teckna ett avtal för leveransen. Det framgår av ett pressmeddeande.

Upphandlingen genomförs av det statligt kontrollerade bolaget Consip. Kontraktet avser 600 000 behandlingar med hemodialys per år under fem års tid med 20 procents förväntad ökning under perioden, vilket motsvarar totalt över 3 miljoner behandlingar.

Redsense kommer att publicera ytterligare information om vad upphandlingen innebär för bolaget om nuvarande beslut står fast efter överklagandeperioden. Det är först då ett leveransavtal tecknats som Redsense kan preliminärt uppskatta det egna förväntade ordervärdet.

- Det här är den första upphandling som vi har vunnit tillsammans med vår samarbetspartner Nikkiso och en regional distributör, och det är därmed en viktig milstolpe för bolaget. Vi arbetar för närvarande med Nikkiso för att öka vår koordinerade marknadsnärvaro på ett flertal viktiga regionala marknader, och jag ser mycket positivt på våra möjligheter att vinna fler upphandlingar framöver, säger Redsense Medicals vd Patrik Byhmer.

I det vinnande budet offereras kompletta system för hemodialys bestående av en dialysmaskin av typen DBB-EXA från Nikkiso samt ett alarmsystem från Redsense. Om alarmsystemet detekterar ett blodläckage stänger det automatiskt av dialysmaskinens blodflöde. Denna funktionalitet är Redsense ensam om att kunna erbjuda tack vare direktkoppling till maskinen via en internationellt erkänd standard, skriver bolaget.

- Vår patenterade teknologi, som väsentligen förbättrar patientsäkerheten vid hemodialys, kan rädda liv och spara in betydande vårdkostnader när den införs som en naturlig del i den
allmänna sjukvården. Om resultatet i den här upphandlingen står fast tar Italien ett viktigt första steg i denna riktning, avslutar Patrik Byhmer.

Publicerat: 9/13/2017 9:05:34 AM

Detta är en nyhet från nyhetsbyrån Finwire. Disclaimer

  • Mäster Samuelsgatan 42
  • 111 57 Stockholm
  • Telefon: 08 - 511 68 000
  • info(snabel-a)aktietorget(punkt)se