Press release from Companies

Publicerat: 2023-12-22 12:14:09

Blick Global Group AB: Kommuniké från extra bolagsstämma i Blick Global Group AB (publ)

En extra bolagstämma i Blick Global Group AB (publ) hölls den 22 december 2023 på bolagets kontor i Stockholm.

Följande beslut fattades av stämman

Beslut om ändring av bolagsordningen
Stämman godkände styrelsens förslag om ändring av bolagsordningens gränser för antal aktier och aktiekapital. Den nya och den tidigare lydelsen finns i kallelsen till extra bolagsstämma som publicerades den 23 november 2023.

Beslut om minskning av aktiekapitalet

Stämman beslutade om minskning av aktiekapitalet med högst 28 779 352,1382 kronor för täckande av förlust och utan indragning av aktier.

Beslut om kvittningsemission

Stämman beslutade om en kvittningsemission av högst 331 598 aktier, innebärande en ökning av aktiekapitalet med högst 253 452,40 kronor. För beslutet ska i övrigt följande villkor gälla.

Rätt att teckna de nya aktierna ska tillkomma styrelseledamoten Johannes Eriksson genom det helägda bolaget El Bunto Holding AB. För varje tecknad aktie ska erläggas 7,339 kronor. Överkursen ska tillföras den fria överkursfonden. Teckning av de nyemitterade aktierna ska ske inom tre veckor från dagen för emissionsbeslutet. Betalning för tecknade aktier ska ske genom kvittning samtidigt som teckning. Styrelsen äger rätt att förlänga teckningstiden. De nya aktierna medför rätt till vinstutdelning första gången på den avstämningsdag för utdelning som infaller närmast efter det att nyemissionen har registrerats hos Bolagsverket och aktierna införts i aktieboken hos Euroclear Sweden AB. Styrelsen eller den styrelsen utser bemyndigas att vidta de smärre justeringar som krävs för beslutets registrering vid Bolagsverket.

Det noterades att alla beslut var enhälliga.

För ytterligare information kontakta:

Erik Ahlberg, VD Blick Global Group AB (publ)

erik@blickglobal.com

+46 72-503 35 35

Blick Global Group AB (publ)

Box 5312

102 47 Stockholm

Om Blick Global Group

Blick Global Group är idag ett investmentbolag som innefattar dotterbolaget, Blick Wi AB.

Läs mer hos Cision
Läs mer om Blick Global Group AB