Press release from Companies

Publicerat: 2024-01-10 13:53:25

Blick Global Group AB: Kallelse till extra bolagsstämma i Blick Global Group AB (publ)

Aktieägarna i Blick Global Group AB (publ), org. nr 556724-8694 ("Bolaget") kallas härmed till extra bolagsstämma fredagen den 26 januari 2024, kl. 08:00 på Roslagsgatan 26A i Stockholm. 

Rätt att delta på stämman och anmälan

Aktieägare som önskar delta på stämman ska dels vara införd i den av Euroclear Sweden AB förda aktieboken per den 18 januari 2024, dels senast den 22 januari 2024 anmäla sitt deltagande till Bolaget per e-post till info@blickglobal.com. Vid anmälan ska aktieägaren uppge namn, person- eller organisationsnummer, adress, telefonnummer, e-postadress samt eventuella biträden. Fullmaktsformulär för aktieägare som önskar delta i stämman genom ombud kommer att hållas tillgängligt på Bolagets hemsida www.blickglobal.com. 

Ombud

Aktieägare som företräds genom ombud ska utfärda dagtecknad fullmakt för ombudet. Om fullmakt utfärdas av juridisk person ska bestyrkt kopia av registreringsbevis eller motsvarande för den juridiska personen bifogas. Fullmakt och registreringsbevis bör i god tid innan stämman insändas per brev till Bolaget på ovan angivna adress. Fullmakt gäller ett år från utfärdandet eller den längre giltighetstid som framgår av fullmakten, dock högst fem år.

Förvaltarregistrerade aktier

Aktieägare som har sina aktier förvaltarregistrerade genom banks notariatavdelning eller annan förvaltare måste, för att äga rätt att delta vid stämman, tillfälligt inregistrera aktierna i eget namn hos Euroclear Sweden AB så att aktieägaren blir upptagen i framställningen av aktieboken per den 18 januari 2024. Sådan registrering kan vara tillfällig (s.k. rösträttsregistrering) och begärs hos förvaltaren enligt förvaltarens rutiner i sådan tid i förväg som förvaltaren bestämmer. Rösträttsregistreringar som gjorts av förvaltaren senast den 18 december 2023 kommer att beaktas vid framställningen av aktieboken.

Förslag till dagordning

  1. Stämmans öppnande.
  2. Val av ordförande vid stämman.
  3. Upprättande och godkännande av röstlängd.
  4. Val av en eller två justeringsmän.
  5. Framläggande och godkännande av dagordning.
  6. Prövning av om stämman blivit behörigen sammankallad.
  7. Beslut om minskning av aktiekapitalet för täckande av förlust
  8. Beslut om minskning av aktiekapitalet för överföring till fritt eget kapital
  9. Beslut om emissionsbemyndigande 
  10. Stämmans avslutande.

Förslag till beslut

Punkt 7 – Minskning av aktiekapitalet för täckande av förlust

Styrelsen föreslår att bolagsstämman beslutar att minska bolagets aktiekapital med högst 1 143 708 kronor för täckande av förlust och utan indragning av aktier. 

För giltigt beslut fordras att beslutet biträds av aktieägare med minst två tredjedelar av såväl de avgivna rösterna som de vid stämman företrädda aktierna.

Punkt 8 – Minskning av aktiekapitalet för överföring till fritt eget kapital

I syfte att erhålla en för bolaget bättre fördelning mellan bundet och fritt kapital föreslår styrelsen att bolagsstämman beslutar att minska bolagets aktiekapital med högst 3 417 080,401524 kronor för överföring till fritt eget kapital och utan indragning av aktier. Beslutet förutsätter tillstånd från Bolagsverket.

För giltigt beslut fordras att beslutet biträds av aktieägare med minst två tredjedelar av såväl de avgivna rösterna som de vid stämman företrädda aktierna.

Punkt 9 – Emissionsbemyndigande

Styrelsen föreslår att stämman beslutar att bemyndiga styrelsen att, under tiden till nästa årsstämma, vid ett eller flera tillfällen och med eller utan avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt, fatta beslut om emission av aktier, teckningsoptioner och/eller konvertibler. Motiveringen för detta bemyndigande är att, givet de rådande förutsättningarna på kapitalmarknaden, styrelsen anser det vara av stor vikt att ha tillräckligt handlingsutrymme för att snabbt kunna ta vara på de möjligheter och hantera de utmaningar som Bolaget står inför. Detta kan inkludera, men är inte begränsat till, att säkra finansiering för strategiska investeringar eller för att förstärka Bolagets kapitalstruktur.

Bemyndigandet ska innefatta rätt att besluta om emission med villkor om att betalning ska kunna ske kontant eller genom kvittning eller i annat fall förenas med villkor.

För giltigt beslut fordras att beslutet biträds av aktieägare med minst två tredjedelar av såväl de avgivna rösterna som de vid årsstämman företrädda aktierna.

ÖVRIGT               

Handlingar

Styrelsens fullständiga förslag framgår av denna kallelse. Kallelsen kommer utan kostnad att sändas till de aktieägare som begär det och uppger sin e-postadress. 

Aktieägares rätt att få upplysningar

Aktieägarna erinras om sin rätt att begära upplysningar enligt 7 kap 32 § aktiebolagslagen. 

Antal aktier och röster i Bolaget

I Bolaget finns vid utfärdandet av denna kallelse totalt 9 893 019 registrerade aktier representerande totalt 9 893 019 röster.

Personuppgifter

Personuppgifter som erhålls genom anmälan, ombud eller genom den av Euroclear förda aktieboken kommer endast att användas för nödvändig registrering och upprättandet av röstförteckningen för stämman. För information om hanteringen av personuppgifter, se Euroclears integritetspolicy som finns tillgänglig på https://www.euroclear.com/dam/ESw/Legal/Integritetspolicy-bolagsstammor-svenska.pdf.

___________________________
Blick Global Group AB (publ)
Styrelsen

För ytterligare information kontakta: 

Rickard Vikström, SO Blick Global Group AB (publ)

rv@blickglobal.com

+46 73-440 51 82

Blick Global Group AB (publ)

Roslagsgatan 26A

11355 Stockholm 

Om Blick Global Group

Blick Global är ett investmentbolag som idag inte har någon operativ verksamhet. 

Läs mer hos Cision
Läs mer om Blick Global Group AB