Press release from Companies

Publicerat: 2024-01-22 14:38:28

Sustainion Group AB: Elpro stärker ledningsteamet med ny VD

Sustainions dotterbolag Elpro i Alingsås AB, en framstående aktör inom avancerade automationslösningar, tar ett spännande steg framåt genom att välkomna Johanna Nyström som ny VD. Samtidigt stärker bolaget sin kompetens genom att behålla tidigare VD Jesper Ottosson som CTO.

Johanna Nyström, med en imponerande bakgrund inom ledarskap, försäljning och affärsutveckling, har nu blivit utsedd till VD för Elpro i Alingsås. Med sin gedigna erfarenhet och starka vision för bolagets framtid förväntas Johanna leda företaget in i en fas av ökad tillväxt och innovation.

Jesper Ottosson, delägare och tidigare VD, kommer fortsätta sitt engagemang inom bolaget som teknisk chef (CTO). Denna strategiska omorganisering möjliggörs av ökad efterfrågan inom elkonstruktion, där Jespers operativa expertis kommer vara av ovärderlig betydelse.

"Vi är mycket glada över att välkomna Johanna Nyström som vår nya VD. Hennes ledarskapsförmåga och passion för affärsutveckling i kombination med erfarenhet från energibranschen kommer vara avgörande för att driva Elpro framåt i en dynamisk marknad", säger Brodde Wetter, VD och koncernchef Sustainion Group samt styrelseordförande Elpro.

Samtidigt uttrycker Jesper Ottosson sin entusiasm över den nya rollen som CTO och dess potential att ytterligare stärka bolagets tekniska kompetens.

"Jag ser fram emot att fokusera på det operativa inom elkonstruktion och bidra till att möta den ökande efterfrågan inom området. Tillsammans med Johanna och resten av det kompetenta teamet är jag övertygad om att vi kommer fortsätta leverera högkvalitativa lösningar till våra kunder", säger Jesper Ottosson, CTO Elpro.


För ytterligare information:
Brodde Wetter

VD och koncernchef
Sustainion Group AB
070-799 78 72
brodde.wetter@sustainion.se

Johanna Nyström
VD
Elpro i Alingsås AB
070-968 61 86
johanna.nystrom@elpro.se


Kort om Sustainion Group:
Sustainion Group AB investerar i teknikbolag för en säker och hållbar framtid. Verksamheten bedrivs idag i fyra dotterbolag:
- EHC Teknik AB, som tillverkar och utvecklar partikelfilter och avgasfilter för fordon som används i inomhusmiljö
- EnviroClean Sweden AB, som tillverkar och utvecklar gas- och rökanalysatorer samt partikelmätare för fordonskontroll
- Elpro i Alingsås AB, som bygger apparatskåp och avancerade automationslösningar
- EWF Eco AB, som erbjuder Smart City-produkter såsom den smarta soptunnan Bigbelly och säkra laddskåp,

samt smart belysning genom dotterbolaget Leading Light AB
Sustainion Group är listat på Spotlight Stock Market med tickern SUSG
Läs mer på:
www.sustainion.se

Läs mer hos Cision
Läs mer om Sustainion Group AB