Press release from Companies

Publicerat: 2024-01-26 10:31:56

Blick Global Group AB: Kommuniké från extra bolagsstämma i Blick Global Group AB (publ)

En extra bolagstämma i Blick Global Group AB (publ) hölls den 26 januari 2024 på bolagets kontor i Stockholm.

Följande beslut fattades av stämman

Minskning av aktiekapitalet för täckande av förlust

Stämman beslutade i enlighet med styrelsens förslag att minska bolagets aktiekapital med högst 1 143 708 kronor för täckande av förlust och utan indragning av aktier.

 

Minskning av aktiekapitalet för överföring till fritt eget kapital

Stämman beslutade i enlighet med styrelsens förslag att minska bolagets aktiekapital med högst 3 417 080,401524 kronor för överföring till fritt eget kapital och utan indragning av aktier. Beslutet förutsätter tillstånd från Bolagsverket.

 

Emissionsbemyndigande

Stämman beslutade i enlighet med styrelsens förslag att bemyndiga styrelsen att, under tiden till nästa årsstämma, vid ett eller flera tillfällen och med eller utan avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt, fatta beslut om emission av aktier, teckningsoptioner och/eller konvertibler. Motiveringen för detta bemyndigande är att, givet de rådande förutsättningarna på kapitalmarknaden, styrelsen anser det vara av stor vikt att ha tillräckligt handlingsutrymme för att snabbt kunna ta vara på de möjligheter och hantera de utmaningar som Bolaget står inför. Detta kan inkludera, men är inte begränsat till, att säkra finansiering för strategiska investeringar eller för att förstärka Bolagets kapitalstruktur.

Bemyndigandet ska innefatta rätt att besluta om emission med villkor om att betalning ska kunna ske kontant eller genom kvittning eller i annat fall förenas med villkor.

 

Alla beslut var enhälliga.

 

För ytterligare information kontakta:

Rickard Vikström, SO Blick Global Group AB (publ)

rv@blickglobal.com

+46 73-440 51 82

 

Blick Global Group AB (publ)

Roslagsgatan 26A

11355 Stockholm

 

Om Blick Global Group

Blick Global är ett investmentbolag som idag inte har någon operativ verksamhet.

Läs mer hos Cision
Läs mer om Blick Global Group AB