Press release from Companies

Publicerat: 2024-01-29 15:15:31

Hybricon AB: Hybricon-Identic säkrar ytterligare ordrar från busstillverkare och inleder strategiskt samarbete med IDS Support Sverige AB

Efter att ha förvärvat delar av konkursboet i Identic i slutet av november 2023, meddelar Hybricon att Bolaget har erhållit ytterligare ordrar från två framstående europeiska busstillverkare. Det är tre ordrar på 2,2 MSEK totalt. 1,2 MSEK kommer att levereras under första halvåret 2024 och 1,0 MSEK levereras under kvartal 3 - 2024. Ordrarna gäller Identic-systemen för spillfri tankning (SVR) och automatisk fordonsidentifiering (AVI).

Om SVR, AVI och ID Link:

  • SVR-systemet: Automatisk tankning till optimal nivå, eliminerar över- eller underfyllning. Fungerar för olika bränslen som diesel, biodiesel, etanol, metanol och AdBlue.
  • AVI-systemet: Automatiserar identifiering av fordon vid tankning, passering och parkering. Rapporterar bl.a. fordons-ID och mätarställning.
  • ID Link-systemet: Automatiskt insamling av data från tankning, passering och parkering. En molnbaserad tjänst som använder Microsoft Azure®-plattformen för säker och maximal tillgänglighet.

Strategiskt samarbete med IDS Support AB:

För att säkerställa en kontinuerlig och framåtriktad utveckling av Identic-systemen har Hybricon och IDS Support Sverige AB inlett ett strategiskt samarbete. Bolagen kommer inom ramen för samarbetet att fokusera på tjänster och underhåll för Identics depåsystem. Genom detta partnerskap säkerställs smidig drift för kunder med befintliga system och skapar förutsättningar för fortsatt utveckling med både nya och befintliga kunder.

Framtida utveckling av AVI-systemet:

Samarbetet mellan bolagen öppnar även upp möjligheter för att utveckla AVI-systemet ytterligare, inklusive laddstyrning och uppföljning av el-fordon. Målet är att ge kunden en komplett överblick över förbrukning, behov och status för hela sin fordonsflotta, oavsett om den är elektrisk, hybridiserad eller drivs av gas, HVO eller diesel.

För ytterligare information, vänligen kontakta

Thomas Uhlin
Affärsområdesansvarig Hybricon-Identic, 070-832 58 85,
thomas.uhlin@identic.se

Mårten Fuchs 
Verkställande direktör, 072-733 22 09, marten.fuchs@hybricon.se
Sebastian Bauer
CFO, 070-256 35 24, sebastian.bauer@hybricon.se

Hybricons affärsidé är att leverera kvalificerade varor och tjänster med högt kunskapsinnehåll som bidrar till grön omställning genom elektrifiering och därigenom skapa värden för såväl samhället som kunder, aktieägare och medarbetare. Hybricons aktie är noterad på Spotlight Stock Market med kortnamnet HYCO. Vänligen se även www.hybricon.se.

Läs mer hos Cision
Läs mer om Hybricon AB