Reports

Publicerat: 2024-02-29 06:00:00

FX International AB: FX International AB (publ) avlämnar bokslutskommuniké för fjärde kvartalet 2023

Sammanfattning av perioden

Januari - december 2023

Rörelseresultat: -8 348 KSEK (-1 565 KSEK)

Finansiella intäkter och kostnader: 0 KSEK (185 KSEK)

Resultat före skatt: -11 975KSEK (-1 380 KSEK)

Resultat per aktie efter skatt: -0,21 SEK (-0,024 SEK)

Oktober - december 2023

Rörelseresultat: -3 477 KSEK (288 KSEK)

Finansiella intäkter och kostnader: -24 KSEK (42 KSEK)

Resultat före skatt: -3 501 KSEK (330 KSEK)

Resultat per aktie efter skatt: -0,61 SEK (0,006 SEK)

Kommande finansell kalender

Delårsrapport 31 maj 2024
Halvårsrapport 30 augusti 2024
Delårsrapport 29 november 2024
Bokslutskommuniké (Q4) 28 februari 2025

VD kommentar

Vi lämnar bakom oss ett minst sagt utmanande år med inflation och geopolitiska konflikter som bidragit till ett svårt ekonomiskt klimat för oss och många andra. För oss inom SME-segmentet med fortsatt tillväxtresa framför oss har det ekonomiska klimatet inneburit svårigheter att hålla i den uppåttrend som vi efter förra årsbokslutet såg framför oss. Jag och styrelsen har under 2023 fortsatt att arbeta utefter strategin som vi startade hösten 2020 och som vi sedan dess följt.

Vi har sedan 2020 genomgått en större omorganisation och tagit steget mot att utöka vår verksamhet med ytterligare investeringsprodukter samt förändrat bolagsstrukturen genom förvärv. Trots att turbulenta globala händelser utom vår kontroll avlöst varandra har vi fortsatt utveckla FXI med målsättning att skapa goda investeringsmöjligheter inom vårt fondbolag, AI2 SICAV plc, samt adderat ytterligare affärsmodeller till vår verksamhet genom förvärv. Vårt förvärv, och kommande förvärv, genomförs för att bredda vår verksamhet till att omfatta fler områden där olika affärsinriktningar bidrar till att skapa synergier och främja samarbete inom marknadssektorer, affärssegment och teknologi med syfte att skapa förutsättningarna för både organisk och förvärvad tillväxt.

Under 2023 initierade FXI förvärvet av ett danskt finansbolag som lyder under danska Finanstilsynet (Finansinspektionen), Villand Capital ApS. FXI har genom förvärvet nu möjlighet att agera rådgivare till institutioner, vilket skapar synergier med AI2 SICAV plc. Utöver ovan har Villand Capital ApS även en Corporate Finance verksamhet och försäljningsorganisation där nära samarbetsmöjligheter och synergieffekter med Genova Nordic SME Fund föreligger.

Det gångna året har för vår fortsatta tillväxtresa varit oerhört positivt. Nya affärsmöjligheter har tillförts och förberedelser för fortsatta strukturaffärer har initierats och när vi går in i 2024 gör vi det med fler affärsinriktningar och med förutsättningar att utveckla de affärsmodeller som FXI har.

Även om vi ser ytterst positivt på det gångna året så går det inte att bortse från att vi har varit tvungna att hantera negativa utspel och påståenden från företrädare från Tikspac AB, påståenden som varit osanna och grundlösa. Styrelse och ledning har tillsammans fått ägna allt för mycket tid på att hantera dessa utspel, vilket tagit fokus från vårt arbete med vår verksamhet och hindrat oss i vår affärsutveckling under 2023.

Framöver är det vår affärsfilosofi att fortsätta utveckla och förbättra verksamheten genom ytterligare förvärv där synergier mellan affärsmodeller skapar förutsättningar för internationell marknadspositionering, bidrar till affärsutveckling, kompletterar nuvarande affärsområden och medverkar till ett långsiktigt hållbart värdeskapande för FXI, investerare och aktieägare.

Våra driftkostnader under 2023 har ökat till följd av inflation och affärsutveckling, vi ser inte en fortsatt ökning av fasta kostnader under 2024. Den negativa utvecklingen i SME-marknaden har även påverkat våra investeringar. Vi har dock tillförsikt inför 2024 och en comeback för SME-marknaden. Framöver hoppas vi, som så många andra, att marknaden för små- och medelstora bolag vänder uppåt och att även de får större intresse under 2024.

Under 2024 förväntar vi oss en positiv påverkan på vårt resultat genom vårt nyförvärv Villand Capital ApS. Dessutom blir 2024 ett intressant utvecklingsår med fler möjliga förvärv inom den finansiella sektorn.

Vi tackar alla de som stöttat oss under det gångna året!

Sofie Danielsson, verkställande direktör

FX International AB (publ)

Sofie Danielsson
CEO
+46 (0) 708 901097
sofie.danielsson@fxi.se

Läs mer hos Cision
Läs mer om FX International AB