More from the company

Publicerat: 2024-02-29 15:42:40

Amhult 2 AB: Månadsrapport februari, 02-2024

Under månaden har vi fokuserat på främst tre händelser, förberedelser inför start av uthyrning av kv. Hercules norra hus, sista arbetet med kommande årsredovisning samt publicering av bokslutskommuniké.

För kv. Hercules rapporterar K21 att arbeten med bottenplatta för garage och källarytterväggar fortsätter ett par månader framåt. Stommen för huset har startat och kommer fortsätta fram till sommaren, och dragning av sponten är planerad till v. 12. Bygget löper på enligt tidplan.

Från vår sida står vi relativt redo att starta uthyrningen av de första 40 lägenheterna. Nytt för denna gång är att samtliga lägenheter kommer publiceras var för sig på vår hemsida, vilket vi hoppas kommer ge en god överblick och trivsam upplevelse för intressenterna. Det digitala arbetet pågår just nu, och är eventuellt klart en kort tid efter uthyrningsstarten. Samtliga medlemmar i vår bostadskö kommer få information om när ”starten går”.

Ytterligare angående kv. Hercules, kan vi med glädje meddela att vi nu under månaden blivit tilldelade handläggare hos SBN för vårt ärende om detaljplaneändring gällande en utökad BTA på fastigheten. Ändringen krävs för att vi ska kunna bygga det södra huset som vi önskar, och vi hoppas såklart på ett beslut inom snar framtid så att vi kan fortsätta processen.

Bokslutskommunikén publicerades som de flesta av er kanske sett tidigare i månaden. Jag kan konstatera att bolaget mår bra, trots nuvarande tider med relativt hög styrränta. Vår idé att vara ett långsiktigt bolag som står sig i olika tider och kan följa styrelsens plan om utbyggnaden av Amhult 2 faller väl ut.

Nästa månad ser vi fram emot publicering av årsredovisningen och kallelse till årsstämman som kommer hållas i april månad likt tidigare år. Kanske får jag träffa några av er läsare på stämman vilket jag ser fram emot. Mer om detta kommer kring den 11–12 mars, håll utkik och till godo!

Organisatoriskt kommer det ske en mindre förändring i mitten av maj då vi avtackar vår biträdande förvaltare. Vi söker i skrivande stund med ljus och lykta efter en ny person med de rätta kvalitéerna som kan ta över och sätta tänderna i alla uppgifter tillsammans med vår förvaltare. Redan nu har vi fått in många ansökningar och jag tvekar inte på att vi kommer hitta rätt kandidat för posten.

Jag vill med några avslutande ord beröra hur skört livet är. I slutet av månaden gick tyvärr vår, långvarige, trogna och omtyckta konsult och projektledare Peter Widding bort i sviterna av längre tids sjukdom. Vi beklagar sorgen till alla hans nära och kära. En påminnelse om att ta vara på varje dag och fundera över vad som är viktigt för en i livet, och inte ta något för givet.

På återhörande.

Emilie Loft
VD

Emilie Loft
0709 76 89 03
emilie@amhult2.se

Läs mer hos Cision
Läs mer om Amhult 2 AB