Press release from Companies

Publicerat: 2024-03-01 10:09:29

Finepart Sweden AB: Kallelse till extrastämma i Finepart Sweden AB

Aktieägare i Finepart Sweden AB, org.nr 556888–1063 (”Bolaget” eller ”Finepart”), med säte i Bollebygd, kallas härmed till extrastämma som hålls tisdagen den 2 april 2024 kl. 13:30 på Rinnavägen 6 i Bollebygd. Inregistrering till extrastämman börjar kl. 13:00.

Rätt att delta och anmälan
Aktieägare som önskar närvara personligen eller genom ombud ska:

  • dels vara införd som aktieägare i den av Euroclear Sweden AB (“Euroclear”) förda aktieboken torsdagen den 21 mars 2024,  
  • dels anmäla sig till Bolaget senast måndagen den 25 mars 2024 under adress Finepart, Rinnavägen 6, 517 33, Bollebygd eller via e-post info@finepart.com.

Ombud m.m.
Om aktieägare företräds genom ombud ska en skriftlig och daterad fullmakt undertecknad av aktieägaren utfärdas för ombudet. Om fullmakten utfärdats av juridisk person ska registreringsbevis eller motsvarande behörighetshandling bifogas. För att underlätta registreringen vid stämman bör fullmakt samt registreringsbevis och andra behörighetshandlingar vara bolaget tillhanda under ovanstående adress senast måndag den 25 mars 2024. Fullmaktsformulär finns tillgängligt på bolagets webbplats www.finepart.com.

Förvaltarregistrerade aktier
För att ha rätt att delta i stämman måste en aktieägare som låtit förvaltarregistrera sina aktier, förutom att anmäla sig till stämman, låta registrera aktierna i eget namn så att aktieägaren blir upptagen i framställningen av aktieboken per torsdag den 21 mars 2024. Sådan omregistrering kan vara tillfällig (s.k. rösträttsregistrering) och begärs hos förvaltaren enligt förvaltarens rutiner i sådan tid i förväg som förvaltaren bestämmer. Rösträttsregistrering som har gjorts av förvaltaren senast den 25 mars 2024 kommer att beaktas vid framställningen av aktieboken.

Förslag på dagordning:
1. Val av ordförande och sekreterare på stämman

2. Upprättande och godkännande av röstlängd

3. Framläggande och godkännande av dagordning

4. Val av en eller två justeringsmän

5. Fråga huruvida stämman blivit behörigen sammankallad

6. Beslut om godkännande av styrelsens förslag till beslut om emission av aktier

7. Beslut om ändring av bolagsordningen

8. Avslutande av stämman

Handlingar
Fullständiga förslag till beslut enligt ovan samt övriga handlingar enligt aktiebolagslagen kommer att hållas tillgängliga på Bolagets kontor med adress Rinnavägen 6, Bollebygd och på Bolagets webbplats www.finepart.com senast två veckor innan stämman. Kopior på handlingar skickas också utan kostnad till de aktieägare som begär det och som uppger sin post- eller e-postadress.

Upplysningar inför stämman
Aktieägare har rätt att begära upplysningar i enlighet med 7 kap. 32 § aktiebolagslagen (2005:551).

Beslutsförslag:
 

6. Beslut om godkännande av emission av aktier
Styrelsen föreslår att bolagsstämman beslutar enligt styrelsens förslag offentliggjort den 29 februari 2024 om en nyemission av aktier med företrädesrätt för Bolagets befintliga aktieägare av högst 22 400 734 aktier med företrädesrätt för bolagets aktieägare öka bolagets aktiekapital med högst 3 360 110,10 kronor.

  • Rätt att teckna aktier ska med företrädesrätt tillkomma de som på avstämningsdagen för nyemissionen är registrerade som aktieägare i bolaget, varvid innehav av en (1) aktie berättigar till en (1) teckningsrätt. En (1) teckningsrätt berättigar till teckning av en (1) ny aktie.
  • Aktier som inte tecknas med stöd av teckningsrätter ska i första hand tilldelas dem som tecknat aktier med stöd av teckningsrätter som ansökt om att teckna ytterligare aktier utan stöd av teckningsrätter i förhållande till det antal teckningsrätter som var och en utnyttjat för teckning av aktier och i den mån detta inte kan ske ska tilldelning ske genom lottning. I andra hand ska tilldelning ske till övriga som anmält sig för teckning utan stöd av teckningsrätter i förhållande till antalet tecknade aktier och i den mån detta inte kan ske ska tilldelning ske genom lottning. Eventuella återstående aktier ska tilldelas emissionsgaranterna med fördelning i förhållande till storleken på de ställda emissionsgarantierna. 
  • Avstämningsdag för deltagande i emissionen skall vara den 9 april 2024.
  • Emissionskursen för varje aktie ska vara 0,67 kronor. Det belopp som överskrider kvotvärdet ska föras till den fria överkursfonden.
  • Teckning av aktier med företrädesrätt ska ske genom kontant betalning eller kvittning av fordringar under tiden 10-24 april 2024, eller såvitt avser emissionsgarant enligt punkt 2 sista meningen ovan, senast tre bankdagar därefter. Teckning av aktier utan företrädesrätt ska ske på särskild teckningslista under samma tid varefter betalning ska erläggas kontant eller genom kvittning av fordringar i enlighet med instruktion på avräkningsnota, dock senast tre bankdagar från erhållande av avräkningsnota. Betalning för aktier tecknade utan företrädesrätt ska erläggas senast tre bankdagar efter det att besked om tilldelning utsänts. Styrelsen ska dock ha rätt att förlänga tecknings- och betalningstiden.
  • De nya aktierna medför rätt till vinstutdelning första gången på den avstämningsdag för utdelning som infaller närmast efter det att de nya aktierna införts i bolagets aktiebok hos Euroclear Sweden AB.
  • Verkställande direktören, eller den styrelsen utser, skall äga rätt att vidta de smärre justeringar som kan bli erforderliga i samband med registrering av beslutet hos Bolagsverket och Euroclear Sweden AB.

7. Beslut om ändring av bolagsordningen

Med anledning av att ovanstående förslag till nyemission av aktier förutsätter ändring av bolagsordningen föreslår styrelsen att gränserna för aktiekapitalet punkt 4 i Bolagets bolagsordning ändras i enlighet med följande:

Nuvarande lydelse:

4. Aktiekapital

Aktiekapitalet skall vara lägst 1 425 000 kronor och högst 5 700 000 kronor.

Föreslagen lydelse:

4. Aktiekapital

Aktiekapitalet skall vara lägst 3 360 000 kronor och högst 13 440 000 kronor.

Styrelsen föreslår vidare att gränserna för antal aktier punkt 5 i Bolagets bolagsordning ändras i enlighet med följande:

Nuvarande lydelse:

5. Antal aktier

Antalet aktier ska vara lägst 9 500 000 och högst 38 000 000.

Föreslagen lydelse:

5. Antal aktier

Antalet aktier ska vara lägst 22 400 000 och högst 89 600 000.

För giltigt beslut enligt punkt 6 och 7 krävs att detta har biträtts av aktieägare med minst två tredjedelar av såväl rösterna som aktierna som är företrädda vid stämman. Styrelsen, eller den styrelsen anvisar, medges rätten att vidta de justeringar som må behövas i samband med registrering hos Bolagsverket och Euroclear Sweden AB.

Antal aktier och röster
Vid tidpunkten för denna kallelses utfärdande uppgår det totala antalet utestående aktier och röster i Bolaget till 22 400 734. Bolaget innehar inga egna aktier.

Personuppgifter

För information om hur aktieägares personuppgifter behandlas hänvisas till den integritetspolicy som finns tillgänglig på Euroclears hemsida, https://www.euroclear.com/dam/ESw/Legal/Integritetspolicy-bolagsstammor-svenska.pdf.                                               

Bollebygd 1 mars 2024

FINEPART SWEDEN AB

Styrelsen

För ytterligare information
Lars Darvall VD, Finepart Sweden AB

Telefon: 0707 – 767 768

E-post: lars.darvall@finepart.com

Läs mer hos Cision
Läs mer om Finepart Sweden AB