Press release from Companies

Publicerat: 2024-03-15 15:47:00

Novus Group International AB: Novus lanserar publikt analysverktyg för politiska undersökningar

För första gången ges nu möjligheten att självständigt analysera undersökningsdata från Novus väljarbarometer, den viktigaste politiska frågan och partiledarförtroendet – Novus tre pelarundersökningar som visar väljaropinionen. Nu kan du gräva djupare och hitta svar på exempelvis: Vem är starkast bland de yngsta åldersgrupperna? Vilken partiledare har högst förtroende i storstäderna?

Vad kan man mer göra?

  • Se Novus väljarbarometers utveckling över tid.
  • Granska förtroendet för de olika partiledarna.
  • Se skillnaden mellan ålder, län och ort i Novus tre pelarundersökningar

– Novus sitter på en unik kunskapskälla med våra politiska undersökningar, och jag vill att fler människor ska få tillgång till den och kunna bygga upp en förståelse för hur svenska folket ser på politiken och politikerna. Trots att Novus är ett privat företag strävar vi mycket efter att öka allmänhetens kunskap, precis som vi gjorde med undersökningar som följde under pandemin och som vi offentliggjorde, säger Torbjörn Sjöström, VD Novus.              

Det kommer att fyllas på löpande med historiska data, men vi börjar med ett litet urval av historiska undersökningar och fyller på det successivt. Med Novus metod kan man gå på djupet på demografiska undergrupper, eftersom vi genomför alla undersökningar baserat på slumpmässiga urval av svenska folket.

– Detta ger också en inblick i hur våra kunder kan utnyttja Novus tjänster för att själva få ännu mer kunskap än man annars får av en undersökning, även om Novus rådgivares analys är central så är detta ett exempel på hur våra kunder kan bli lite smartare själva som komplement till våra råd utifrån sina egna undersökningar” Säger Lena Rodén, försäljningschef på Novus.


Klicka här för att komma till Novus analysverktyg för politiska undersökningar: https://novus.se/novus-svensk-valjaropinion/

Om Novus

Novus är ett av landets ledande analys- och undersökningsföretag. Vi befinner oss mitt i skärningspunkten mellan alla viktiga samhällsaktörer, vilket gör att vi har en unik kunskap och inblick i dagens allt snabbare utveckling och förändring. Novus erbjuder analyser inom varumärke, affärs- och verksamhetsutveckling, samhälle och opinion. Novus Group International (publ) är verksam på den svenska marknaden med huvudkontor i Stockholm och noterat sedan juni 2007 på Spotlight.

För mer information om väljarbarometern och politisk opinion, kontakta Torbjörn Sjöström.

Torbjörn Sjöström
VD
Novus
Torbjorn.sjostrom@novus.se

 

För mer information om hur du kan få ta del av Novus produkter kring visualisering och undersökningar, kontakta Lena Rodén


Lena Rodén
Försäljningschef                         
Novus
Lena.rodén@novus.se
0704933028

Läs mer hos Cision
Läs mer om Novus Group International AB