Press release from Companies

Publicerat: 2024-03-19 10:42:03

Logistri Fastighets AB: Logistri Fastighets AB – genomför förvärv av en fastighet i Göteborg

Logistri Fastighets AB (publ) ("Logistri") meddelar idag att bolaget tecknat avtal och tillträtt fastigheten Härryda Solsten 1:120 den 15 mars. Fastigheten är fullt uthyrd till Scandraft AB. Säljare är Verde Fastighets AB ("Verde").

Fastigheten Härryda Solsten 1:120 har ett attraktivt läge i Mölnlyckeföretagspark längs Riksväg 40, mellan Göteborgs innerstad och Landvetter flygplats. Förvärvet är i linje med bolagets storstadsstrategi att förvärva fastigheter i goda lägen som förväntas utvecklas i takt med att stadskärnorna växer och företag söker nya lägen. Logistri äger sedan tidigare en modern fastighet i området och får nu en tydlig närvaro på en mycket stark delmarknad med goda kommunikationer där många välkända företag är etablerade. Totalt omfattar fastigheten 4 739 m2 uthyrningsbar area och är i sin helhet uthyrd till Scandraft AB med ett så kallat dubbel netto avtal där hyresgästen står för alla löpande kostnader. Fastigheten är uppförd 2011 och är väl underhållen med en flexibel planlösning som möjliggör framtida utveckling.

Om hyresgästen: Scandraft är experter inom alla typer av material och tillbehör för bild-, dekor- och reklamproduktion. Bolaget bildades 1992 och omsätter 284 mkr. Produktionen omfattar print och skärning av skivmaterial i både aluminium, plast och kartong samt gravyr och laser inom märkning och fräsning. Scandrafts kunder finns inom industri, skylt, handel, stat och kommun runt hela Östersjön.

Efter förvärvet omfattar Logistris fastighetsportfölj 20 fastigheter i Stockholm, Göteborg och större orter i södra Sverige. Total uthyrningsbar area är 186 052 m2.

"Logistri genomför ännu ett förvärv som utökar och stärker vår storstadsportfölj. Förvärvet är ett viktigt steg mot Logistris målsättning att nå ett fastighetsvärde om 5 miljarder kronor till utgången av 2028. Förvärvet är Logistris andra sedan vi beslutade om nyemission i höstas och vi ser framför oss att vi kommer fortsätta göra tilläggsförvärv med fokus på kassaflöde och långsiktigt värdeskapande." säger bolagets VD, David Träff.

Brick Advokat har varit Logistris legala rådgivare i transaktionen. Skierfe Advokatfirma var säljarens transaktionsrådgivare.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

David Träff, Verkställande direktör
Logistri fastighets AB (publ)
Telefon: + 46 (0) 70 089 04 66
David.traff@logistri.se            

Läs mer hos Cision
Läs mer om Logistri Fastighets AB