Press release from Companies

Publicerat: 2024-03-21 08:59:37

EcoRub AB: Svensk Däckåtervinning AB (SDAB) och EcoRub AB förnyar och utökar sitt samarbetsavtal till ett värde överstigande 60 miljoner fördelat på 10 år

Arbetet kommer att bedrivas i den nya anläggningen för däckklipp i Ånäset, som kommer vara i full drift sommaren 2024.

EcoRub och Svensk Däckåtervinning förlänger återigen sitt avtal och utökar samarbetet gällande bearbetning av uttjänta däck i Norrland. Denna gemensamma satsning förstärker EcoRubs position som en av de ledande svenska aktörerna inom återvunna materialflöden. Det ger också Svensk Däckåtervinning en stabil partner i regionen, och är en del i visionen att öka andelen av återvunna däck i Sverige.

Arbetet kommer att bedrivas i den nya anläggningen för däckklipp i Ånäset, som kommer vara i full drift sommaren 2024. Övrig verksamhet, såsom produktion av återvunna material och produkter, kommer att vara kvar i Hökmark vilket innebär att EcoRub kommer att ha två produktionsanläggningar i drift under 2024.

Avtalet mellan EcoRub och SDAB gäller från 20 mars 2024 och sträcker sig framåt under 10 år till den 31 dec 2033 och har ett ordervärde överstigande 60 miljoner kronor. Detta är en uppgradering från förra avtalet som löd på 55 miljoner kronor och är möjlig tack för vare den ökade kapaciteten i som den nya anläggningen i Ånäset ger.

  • Detta ligger helt i linje med vår strategi att vara en av de ledande aktörerna i Sverige för återvunna materialflöden. Det ger oss som bolag stabila kassaflöden och en bra grund att stå på för att kunna utveckla verksamheten vidare och skapar en långsiktig trygghet för verksamheten, säger EcoRubs VD Anders Färnlöf.
  • Genom detta avtal så säkrar vi upp verksamheten för återvinning av däck i Norrland. Genom EcoRubs och SDABs nya anläggning ser vi fram emot att kunna använda däckmaterialets inbyggda egenskaper på kreativa sätt till användning i nya cirkulära produkter. Detta förnyade avtal är en viktig del i vår nationella satsning gentemot ökat förtroende för materialet i samhället och ökat materialvärde för återvunna däcksäger Fredrik Ardefors, vd Svensk Däckåtervinning


Info om Svensk Däckåtervinning

Svensk Däckåtervinning AB (SDAB) är sedan 1994 ett icke vinstutdelande kretsloppsföretag som, utifrån det lagstadgade producentansvaret för däck, organiserar insamling och återvinning av de ca 90,000 ton däck som årligen tjänat ut i Sverige. Den 1 januari 2023 implementerade Svensk Däckåtervinning en unik och världsledande däckåtervinningsmodell i syfte att skapa utrymme för nya användningsområden för materialåtervinning och ett ökat värde av den återvunna däckråvaran.

Info om EcoRub
Är ett Greentech-bolag som producerar återvunnet kvalitetsmaterial av gummi och plast för formsprutning, strängsprutning och 3D-printning vilket möjliggör återvunna alternativ för den cirkulära ekonomin. Bolagets återvunna material utvecklas och produceras med materialegenskaper som inrymmer material med gummits elasticitet till styvheten hos hårda plaster. EcoRub producerar också egna industrimattor såväl som gummiprodukter för gym och stall. Bolaget grundades 1995 och har sin fabrik i Lövånger utanför Skellefteå.

 


Denna information är sådan som EcoRub är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2024-03-21 08:59 CET.

Anders Färnlöf, tf Verkställande Direktör

anders.farnlof@ecorub.se

076-1477458

Läs mer hos Cision
Läs mer om EcoRub AB