Press release from Companies

Publicerat: 2024-03-21 09:00:00

Novus Group International AB: ÅRSREDOVISNING 2023-01-01 - 2023-12-31

VD har ordet

2023 blev ett väldigt speciellt år för oss på Novus. Inledningsvis präglades året av en nedåtgående trend som vi lyckades vända under det sista kvartalet. På Novus är framtiden inriktad på långsiktiga satsningar i den kompetens som bolaget har och vi kommer att fortsätta stötta företag, organisationer och myndigheter i sin resa att förstå varför kunderna, medlemmarna eller människorna beter sig på det sättet de gör och hur de behöver agera för att kunna nå sina framtida mål.

Året har kännetecknats av en snabb föränderlig omvärld och detta har givetvis påverkat Novus kunder. Samtidigt kan vi genom att investera och utveckla den befintliga verksamheten fortsätta erbjuda våra kunder relevant och nödvändig kunskap.

Novus tillväxtstrategi har länge byggt på en sund organisk tillväxt. Tillväxt utan att tumma på den tillförlitlighet våra kunder räknar med. Den tillförlitlighet som gjort att Novus är ett av de mest kända undersökningsföretagen*. Pandemin accelererade digitaliseringsresan hos medborgarna i världen vilket gjorde det möjligt för de internationella undersökningsföretagen att kunna använda liknande metoder som vi på Novus, i det högdigitala Sverige. Tack vare Novus långa erfarenhet, som sträcker sig mer än ett decennium, kring tillförlitliga digitaliserade undersökningar mot allmänheten så har vi möjlighet att bistå andra länder att modernisera Gallups metod utan att tappa tillförlitligheten i resultatet. Novus ligger också långt fram inom AI-området och har under hösten flera kundprojekt där AI via Novus utvecklade kundspecifika språkmodeller är ett utmärkt stöd för Novus analyser.

2024 kommer bli ett fortsatt utmanande år. Den positiva vändningen under fjärde kvartalet under 2023 inger mig en försiktig optimism. Jag ser fram emot att fortsätta leda utvecklingen av moderna tillförlitliga undersökningar, precis som Novus gjort sedan bolaget grundades av min far Alf Sjöström, helt i linje med undersökningsbranschens fader George Gallups visioner. Tillförlitliga undersökningar är en hörnsten i ett demokratiskt kunskapssamhälle, och Novus är ett ledande företag i världen att försvara och utveckla detta viktiga arbete. Under 2023 har vi utvecklat nya innovativa lösningar tillsammans med våra kunder, partners och medarbetare och därigenom lagt grunden för en positiv fortsatt utveckling under 2024.

Torbjörn Sjöström
08-535 25 820
info@novusgroup.se

Läs mer hos Cision
Läs mer om Novus Group International AB