Press release from Companies

Publicerat: 2024-03-26 16:28:26

Zenergy AB: Zenergy AB (publ) upptar föremissionslån om 1,5 MSEK

Zenergy AB (publ) ("Zenergy" eller "Bolaget") har idag, den 26 mars 2024, ingått avtal om ett föremissionslån om 1,5 MSEK med den större befintliga aktieägaren Viggbyholms Gård Fastighets AB. Syftet med föremissionslånet är att tillgodose ytterligare likviditet intill dess att den förestående företrädesemissionen genomförts.

Zenergy har inför företrädesemissionen ingått avtal om ett föremissionslån om 1,5 MSEK i syfte att tillgodose ytterligare likviditet intill dess att företrädesemissionen, som beslutades av styrelsen i Zenergy den 22 februari 2024, genomförts.

Företrädesemissionen godkändes av den extra bolagsstämman den 25 mars 2024.

Långivaren är Viggbyholms Gård Fastighets AB som idag kontrollerar 18,58 procent av rösterna i Bolaget. Viggbyholms Gård Fastighets AB har sedan tidigare ingått avtal om teckningsförbindelse samt garantiåtagande i den förestående företrädesemissionen. Föremissionslånet avses kvittas mot units inom ramen för företrädesemissionen, så långt företrädesrätten och ingångna garantiåtaganden möjliggör sådan kvittning.

Det upptagna föremissionslånet löper utan ränta till den 31 maj 2024 men förfaller för betalning vid kvittning. Som ersättning erhåller Viggbyholms Gård Fastighets AB en uppläggningsavgift om cirka 3,3 procent.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Martin Karlsson, VD
E-post: martin.karlsson@zenergy.se
Telefon: 036-121340

Om Zenergy

Zenergy AB är ett svenskt företag grundat 2009 som utvecklar, tillverkar och säljer brandsäkra, energi- och miljöbesparande moduler och byggmaterial för flexibla lösningar. Zenergy baserar sitt modulkoncept på en egenutvecklad, varumärkesskyddad och patenterad teknik: Zenergy ZIP-Element.

För mer information, se Zenergys hemsida www.zenergy.se.
 

Läs mer hos Cision
Läs mer om Zenergy AB