Press release from Companies

Publicerat: 2024-04-02 14:18:16

Finepart Sweden AB: Kommuniké från extra bolagsstämma i Finepart Sweden AB den 2 april 2024

Stämman i Finepart Sweden AB (publ) beslutade i enighet med styrelsens förslag följande:

  1. Punkt 7 - Beslut om godkännande av emission av aktier med företrädesrätt för Bolagets aktieägare


Bolagsstämman beslutar enligt styrelsens förslag offentliggjort den 29 februari 2024 om en emission av aktier med företrädesrätt för Bolagets aktieägare enligt följande:

  • Nyemission av högst 22 400 734 aktier med företrädesrätt för bolagets aktieägare och därmed öka bolagets aktiekapital med högst 3 360 110,10 kronor.
  • Rätt att teckna aktier ska med företrädesrätt tillkomma de som på avstämningsdagen för nyemissionen är registrerade som aktieägare i bolaget, varvid innehav av en (1) aktie berättigar till en (1) teckningsrätt. En (1) teckningsrätt berättigar till teckning av en (1) ny aktie.
  • Aktier som inte tecknas med stöd av teckningsrätter ska i första hand tilldelas dem som tecknat aktier med stöd av teckningsrätter som ansökt om att teckna ytterligare aktier utan stöd av teckningsrätter i förhållande till det antal teckningsrätter som var och en utnyttjat för teckning av aktier och i den mån detta inte kan ske ska tilldelning ske genom lottning. I andra hand ska tilldelning ske till övriga som anmält sig för teckning utan stöd av teckningsrätter i förhållande till antalet tecknade aktier och i den mån detta inte kan ske ska tilldelning ske genom lottning. Eventuella återstående aktier ska tilldelas emissionsgaranterna med fördelning i förhållande till storleken på de ställda emissionsgarantierna.
  • Avstämningsdag för deltagande i emissionen skall vara den 9 april 2024.
  • Emissionskursen för varje aktie ska vara 0,67 kronor. Det belopp som överskrider kvotvärdet ska föras till den fria överkursfonden.
  • Teckning av aktier med företrädesrätt ska ske genom kontant betalning eller kvittning av fordringar under tiden 10-24 april 2024, eller såvitt avser emissionsgarant enligt punkt 2 sista meningen ovan, senast tre bankdagar därefter. Teckning av aktier utan företrädesrätt ska ske på särskild teckningslista under samma tid varefter betalning ska erläggas kontant eller genom kvittning av fordringar i enlighet med instruktion på avräkningsnota, dock senast tre bankdagar från erhållande av avräkningsnota. Betalning för aktier tecknade utan företrädesrätt ska erläggas senast tre bankdagar efter det att besked om tilldelning utsänts. Styrelsen ska dock ha rätt att förlänga tecknings- och betalningstiden.
  • De nya aktierna medför rätt till vinstutdelning första gången på den avstämningsdag för utdelning som infaller närmast efter det att de nya aktierna införts i bolagets aktiebok hos Euroclear Sweden AB.
  • Verkställande direktören, eller den styrelsen utser, skall äga rätt att vidta de smärre justeringar som kan bli erforderliga i samband med registrering av beslutet hos Bolagsverket och Euroclear Sweden AB.
  1. Punkt 8 - Beslut om ändring av bolagsordningen

Bolagsstämman beslutade om styrelsens förslag om ändring av bolagsordningen i enlighet med nedanstående.

Nuvarande lydelse Beslutad lydelse
4 § Aktiekapital Aktiekapitalet skall vara lägst 1 425 000 kronor och högst 5 700 000 kronor. 4 § Aktiekapital Aktiekapitalet skall vara lägst 3 360 000 kronor och högst 13 440 000 kronor.
5 § Antal aktier Antalet aktier ska vara lägst 9 500 000 och högst 38 000 000. 5 § Antal aktier Antalet aktier ska vara lägst 22 400 000 och högst 89 600 000.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Lars Darvall VD, Finepart Sweden AB

Telefon: 0707 – 767 768

E-post: lars.darvall@finepart.com

Om Finepart

Verksamheten grundades år 2012 och är ett Innovativt Tech-bolag med tillverkning av abrasiva mikrovattenskärningssystem under varumärket Finecut. Teknologin baseras på vattenskärningsteknik som innebär att med mycket högt vattentryck, cirka 4 000 bar, skapar en stråle som accelererar sandkorn som verkar som slipmedel. Tekniken är framför allt lämpade för tillverkning av komponenter med hög precision för i princip alla material. Sedan starten har flertalet varumärken adderats såsom Finesoft, Finespin, Finepart Academy till det som idag utgör Finepart. Försäljning sker via egen personal samt ett återförsäljarnätverk. De största marknaderna är Norden, Europa och USA. Verksamheten bedrivs i Sverige, Bollebygd.

Finepart är noterat på Spotlight Stockmarket, Stockholm sedan hösten 2016. För mer information, se www.finepart.com

Läs mer hos Cision
Läs mer om Finepart Sweden AB