Press release from Companies

Publicerat: 2024-04-11 14:06:23

Zenergy AB: Medlemmar i Zenergys styrelse och ledning utökar sin teckning i pågående företrädesemission

Zenergy AB (publ) ("Zenergy" eller "Bolaget") meddelar att medlemmar i Bolagets styrelse och ledning har åtagit sig att teckna ytterligare units utan stöd av företrädesrätt i pågående företrädesemission, vilken beslutades av styrelsen den 22 februari 2024 och godkändes av efterföljande extra bolagsstämma den 25 mars 2024 ("Företrädesemissionen").

Det sammanlagda åtagandet uppgår till cirka 195 TSEK, i tillägg till redan kommunicerade teckningsförbindelser om cirka 1,8 MSEK. Tillsammans med redan ingångna teckningsförbindelser innebär det utökade deltagandet att styrelse och ledning samt en större aktieägare åtagit sig att teckna units för totalt cirka 2 MSEK.

Styrelsen för Zenergy beslutade den 22 februari 2024, och erhöll godkännande från extra bolagsstämma den 25 mars 2024, att genomföra Företrädesemissionen om cirka 27,5 MSEK. Inför Företrädesemissionen har en större befintlig aktieägare samt personer i styrelse och ledning ingått teckningsförbindelser uppgående till sammanlagt cirka 1,8 MSEK. Därutöver ingick ett antal investerare garantiåtaganden om cirka 20,3 MSEK, varav 2,7 MSEK representeras av en vederlagsfri toppgaranti från aktieägare i Watts 2 You AB.

Nu meddelar Bolaget att delar av styrelse och ledning har åtagit sig att teckna ytterligare units utan stöd av företrädesrätt till ett sammanlagt belopp om cirka 195 TSEK. Styrelseledamoten Marcus Gustafsson har åtagit sig att utöka sin teckning med 88 TSEK, styrelseledamoten Johan Lind har via bolag åtagit sig att utöka sin teckning med cirka 100 TSEK och nytillträdd VD Nicklas Lundin avser att teckna units för ett mindre belopp. Totalt, tillsammans med redan ingångna och kommunicerade teckningsförbindelser, har därmed Bolagets styrelse och ledning samt en större aktieägare åtagit sig att teckna units till ett värde av cirka 2 MSEK.

Företrädesemissionen kommer vid fullteckning tillföra Bolaget cirka 27,5 MSEK före emissionskostnader och ska huvudsakligen finansiera genomförande (i) eget projekt och nya affärer, (ii) förädling, utveckling och försäljningskostnader kopplade till bodar samt (iii) återbetalning av brygglån.

Teckningsperioden i Företrädesemissionen pågår fram till den 22 april 2024.

"Att medlemmar i styrelsen tillsammans med mig själv tecknar, utöver redan ingångna teckningsförbindelser, ytterligare units i den pågående emissionen ser jag som ett yttre bevis på vår samlade tilltro till Bolaget och den utökade konkurrenskraften som förvärvet av Watts 2 You AB ger ", säger Nicklas Lundin, VD Zenergy.

Nicklas Lundin, VD

Telefon +46 (0) 70 777 00 99

Zenergy AB (publ)
info@zenergy.se

Läs mer hos Cision
Läs mer om Zenergy AB