Press release from Companies

Publicerat: 2024-04-23 14:20:24

Recyctec Holding AB: Recyctec utökar samarbetet med Kylma till att även omfatta Norge och Finland

Recyctec har sedan ett drygt år tillbaka ett samarbetsavtal med Kylma, med moderbolag Beijer Ref, gällande distribution av återvunnen glykol på den svenska marknaden. Som ett nästa steg i samarbetet är det mycket glädjande att kunna meddela att samarbetet nu utökas till att omfatta distribution även i Norge och Finland. I Norge sker samarbetet via Kylmas systerbolag  Borresen och i Finland via Kylmas systerbolag Combi Cool.

Recyctecs affärsmodell bygger på samarbete med starka distributörer på olika geografiska marknader och det utökade samarbetet är helt i linje med detta. I och med det utökade avtalet tillförs säljkapacitet och Recyctec stärker sina positioner på den norska och finska marknaden med ökade möjligheter att förse dessa marknader med återvunnen glykol.

Avtalet träder i kraft omgående.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Pär Winberg, vd Recyctec

par.winberg@recyctec.se

+46 706 32 85 46

 

Om Recyctec & EarthCare™

Recyctec har utvecklat en metod för att återvinna etylen- och propylenglykol. Metoden skapar ett kretslopp av en ändlig resurs, dvs. en cirkulär ekonomi.
Recyctec tar emot använd glykol som annars går till förbränning eller annan linjär/ändlig hantering.

Bolaget arbetar med de 17 globala målen i FN:s Agenda 2030, och speciellt med mål nummer 9, 11. 12 och 13 i egen regi och via samarbetspartners.
Recyctecs produkter säljs under varumärket EarthCare™ och innefattar produkter för Fastigheter samt Marin användning. Alla produkter under EarthCare™ är återanvänd och förädlad glykol.

 

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Pär Winberg

VD Recyctec Holding AB

+46 706 32 85 46

Läs mer hos Cision
Läs mer om Recyctec Holding AB