Press release from Companies

Publicerat: 2024-05-08 16:19:57

Umida Group AB: Rättelse:Umida Group AB (publ) publicerar sin Årsredovisning 2023

Rättelse: Umida Group AB (publ) publicerar sin Årsredovisning 2023.

Årsredovisningen för Umida Group AB (publ), avseende räkenskapsåret 2023, är tillgänglig på www.umidagroup.com.

Enligt Spotlights regelverk 4.7 inkommer en rättelse i tidigare pressmeddelande och ett uttalande i revisionsberättelsen.

"Vi har utfört en revision av årsredovisningen och koncernredovisningen för Umida Group AB (Publ) för räkenskapsåret 2023. Enligt vår uppfattning har årsredovisningen och koncern-redovisningen upprättats i enlighet med årsredovisningslagen och ger en i alla väsentliga avseenden rättvisande bild av moderbolagets och koncernens finansiella ställning per den 2023-12-31 och av dessas finansiella resultat och kassaflöde för året enligt årsredovisningslagen.

Förvaltningsberättelsen är förenlig med årsredovisningens och koncernredovisningens övriga delar. Vi tillstyrker därför att bolagsstämman fastställer resultaträkningen och balansräkningen för moderbolaget och koncernen.

Väsentliga osäkerhetsfaktorer avseende antagandet om fortsatt drift utan att det påverkar våra uttalanden nedan, vill vi fästa uppmärksamheten på förvaltningsberättelsen under avsnittet "fortsatt drift" i årsredovisningen, samt i not 1 och not 25 som anger att det råder tvivel om koncernens möjligheter till fortsatt drift. De kortfristiga skulderna är väsentligt högre än koncernens omsättningstillgångar. Dessa förhållanden tyder på att det finns en osäkerhetsfaktor som kan ledan till betydande tvivel om koncernens och Umida Group AB's förmåga att fortsätta sin verksamhet.

Vid upprättandet av årsredovisningen och koncernredovisningen ansvarar styrelsen och verkställande direktören för bedömningen av bolagets och koncernens förmåga att fortsätta verksamheten. De upplyser, när så är tillämpligt, om förhållanden som kan påverka förmågan att fortsätta verksamheten och att använda antagandet om fortsatt drift. Antagandet om fortsatt drift tillämpas dock inte om styrelsen och verkställande direktören avser att likvidera bolaget, upphöra med verksamheten eller inte har något realistiskt alternativ till att göra något av detta."

För ytterligare information, kontakta:

Filip Lundquist, VD, Umida Group AB (publ), Telefon: +46 (0) 76 942 41 21

nden tyder på att det finns en osäkerhetsfaktor som kan ledan till betydande tvivel om koncernens och Umida Group AB's förmåga att fortsätta sin verksamhet."

För ytterligare information, kontakta:

Filip Lundquist, VD, Umida Group AB (publ), Telefon: +46 (0) 76 942 41 21

Läs mer hos Cision
Läs mer om Umida Group AB