Publicerat: 2021-05-24 08:45:48

Detta är en nyhet från nyhetsbyrån Finwire Disclaimer


Finwire om iApotek Int AB: Iapotek behöver ta in ett ansenligt kapitaltillskott

Detaljhandelsbolaget Iapotek kommer att behöva ta in ett ansenligt kapitaltillskott redan under kommande kvartal för att kunna upprätthålla sin struktur. Det framgår av den marknadsinformation som släppts i samband med att en ny styrelse nyligen tillsatts.

Anledningen till varför kapitaltillskottet är nödvändigt är för att bolaget tidigare gett sken av en kassaflödesmässigt välmående koncern.

”Ny styrelse kan tyvärr konstatera att koncernens kassa i själva verket är kraftigt ansträngd och att verksamheten, på nuvarande kostnadsnivåer, redan under kommande kvartal behöver ett ansenligt kapitaltillskott för att upprätthålla sin befintliga struktur”, heter det.

Det uppges också att bolaget tvingas vidta rationaliseringar och kraftfulla åtgärder för att stärka kassaflödet. Dessa utesluter inte att man temporärt pausar integrationer för receptbelagda läkemedel då det i nuläget saknas finansiella medel för något sådant.

Slutligen informeras det om att styrelsen också tvingas genomföra en djupgående verksamhetsgranskning där man under analysarbetet också ska låta ansvarsfrågan för
tidigare befattningshavarna prövas.

Spotlight Stock Market beslutade i förra veckan att Iapotek ska avnoteras från marknadsplatsen den 26 maj då bolaget inte bedöms uppfylla värdepappersmarknadens krav på sundhet. Beskedet kom i spåren av att Tikspac kommit in som ny storägare och bytt ut styrelsen i Iapotek.

Läs mer om iApotek Int AB