Publicerat: 2023-12-21 10:52:08

Detta är en nyhet från nyhetsbyrån Finwire Disclaimer


Finwire om Blick Global Group AB: Blick Global har i dagsläget en nettokassa på 8 miljoner kronor

Blick Global sammanfattar läget efter den strategiska översynen som aviserades den 21 juni. Utfallet blev att bolaget har genomfört ett antal försäljningar och nedskrivningar. Det framgår av ett pressmeddelande.

Efter genomförda försäljningar har Blick Global Group en nettokassa som per idag uppgår till cirka 8 miljoner kronor. Det innebär vidare att ingen verksamhet bedrivs i bolagsgruppen och de löpande kostnaderna har minskats till ett minimum.

"Vi har som huvudägare tagit kontroll över bolaget och har sedan stämman i juni 2023 jobbat oavbrutet för att maximera värdet för ägarna i Blick. De beslut som fattats är vad vi anser vara de bästa för oss som ägare även om vissa beslut har varit svåra att ta. Vi kommer som ägare arbeta aktivt från styrelsen för att maximera värdet för våra aktier och eftersom bolaget nu är i ett ekonomiskt hälsosamt läge så kommer vi ta oss tiden att hitta rätt väg framåt för Blick", säger styrelseordförande Rickard Vikström.

Blick håller i morgon den 22 december en extra bolagsstämma för beslut om minskning av aktiekapitalet och nedskrivning av goodwill med 61,8 miljoner kronor, vilket har kommunicerats tidigare.

Stämman föreslås även godkänna en kvittningsemission på 331 598 aktier till teckningskursen 7,34 kronor per aktie, motsvarande 2,4 miljoner kronor. Emissionen riktas till styrelseledamoten Johannes Eriksson genom det helägda bolaget El Bunto Holding och avser förvärvet av samtliga aktier i Brand Legends International.

Blick Global Group är idag ett investmentbolag som innefattar dotterbolaget Blick Wi.

Läs mer om Blick Global Group AB