Publicerat: 2024-02-19 08:36:21

Detta är en nyhet från nyhetsbyrån Finwire Disclaimer


Finwire om C Security Systems AB: C Security budar på Embeddedart - innebär väsentlig förändring av verksamheten

Båtlarmspecialisten C Security lägger ett bud på high-tech bolaget Embeddedart, enligt ett pressmeddelande.

C Security avser betala med 2,8 miljoner nyemitterade aktier för varje aktie i Embeddedart. Det totala antalet aktier i Embeddedart är 6 000. Det innebär att C Security kan behöva betala med maximalt 16,8 miljarder nya aktier om samtliga aktieägare i Embeddedart accepterar budet. Som en följd kommer befintliga aktieägare i C Security att äga 9 procent av bolaget efter emissionen.

C Security har med hjälp av oberoende värderinginstitut värderat Embeddeart till 79 miljoner kronor, vilket motsvarar en aktiekurs på 0,0047 kronor per ny aktie i C Security.

Aktieägare i C Security som sitter på över 25 procent av aktierna har ställt sig positiva till budet.

Embeddedart tillhandahåller produkter och konsulttjänster inom försvar, internet-of-things och systemutveckling. Verksamheten sysselsätter cirka 30 personer och hade en omsättning på 35 miljoner kronor, med ett rörelseresultat på 3,5 miljoner kronor under senaste räkenskapsåret (som avslutades den 31 augusti 2023).

Då affären leder till en väsentlig förändring av C Securitys verksamhet kommer en ny noteringsprocess att behöva göras. Under tiden kommer C Securitys aktie att vara på observationslistan. Om noteringsprövningen inte godkänns av Spotlight kommer aktien att avnoteras.

Läs mer om C Security Systems AB