Publicerat: 2024-02-23 11:55:22

Detta är en nyhet från nyhetsbyrån Finwire Disclaimer


Finwire om EcoRub AB: Ecorub har däckklipp i drift i Hökmark - ska flyttas till Ånäset under sommaren (förtydligande)

(förtydligar i stycke två, lägger till tredje stycket, samt korrigering kring vd i fjärde stycket)

Miljöteknikbolaget Ecorub meddelar att dess nya elektriska däckklipp är i full drift på den tillfälliga däckåtervinningsanläggningen i Hökmark.

Detta aviseras samtidigt som bygget av en ny anläggning för däckåtervinning i Ånäset är igång. Svensk Däckåtervinning AB, SDAB, står bakom anläggningen. Byggnationen startade i höstas. Anläggningen väntas bli fullt driftsatt i augusti. Planen är att bolagets nya anläggning för däckklipp kommer att flyttas från Hökmark och installeras i Ånäset under sommaren. Anläggningen kommer drivas av Ecorub.

"Övrig verksamhet, såsom produktion av återvunna material och produkter, kommer att vara kvar i Hökmark vilket innebär att Ecorub kommer att ha två produktionsanläggningar i drift", framgår det av ett pressmeddelande.

Den nya däckåtervinningsanläggningen i Ånäset beskrivs som en viktig del i samarbetet mellan Ecorub och Svensk Däckåtervinning, SDAB.

"Det är fantastiskt kul att vi redan kommit så långt med bygget av vår däckåtervinnings anläggning i Ånäset. Just den här anläggningen är vår enda anläggning norr om Gävle. Här återvinner vi alla däck i Västerbotten och Norrbotten. Den är också en viktig del i vår nationella satsning gentemot ökat förtroende för materialet i samhället och ökat materialvärde", säger Fredrik Ardefors, vd för SDAB.

Läs mer om EcoRub AB