Publicerat: 2024-02-27 08:44:21

Detta är en nyhet från nyhetsbyrån Finwire Disclaimer


Finwire om Redsense Medical AB: Redsense Medical rapporterar oförändrad omsättning - räknar med lansering av Clamp första halvåret

Medicinteknikbolaget Redsense Medical redovisar oförändrad omsättning under fjärde kvartalet jämfört med samma period året innan. Företaget siktar på en lansering av sin produkt Clamp under det första halvåret.

Omsättningen uppgick till 8 miljoner kronor (8,0).

Rörelseresultatet blev -0,9 miljoner kronor (0,6). Resultatet före skatt var -1 miljoner kronor (-2,3). Resultatet efter skatt blev -1 miljoner kronor (-2,3). Resultat per aktie uppgick till -0,07 kronor (-0,16).

Ingen ordinarie utdelning föreslås (0).

Redsense Medical skriver att man räknar med att lansera Clamp under det första halvåret i år. Användarstudien vid Toronto General Hospital löper på bra och det är sista pusselbiten för en CE-märkning.

Vd Pontus Nobréus uppger i rapporten att man lade en bra grund för framtida tillväxt under året.

"2023 var ett händelserikt år med framsteg på många områden, och vi har lagt en solid grund för framtida tillväxt. Med den starka avslutningen på 2023 går vi in i 2024 med ett stort momentum och höga förväntningar. Vi gör detta under säljinriktat ledarskap av vår nya styrelseordförande Eva Walde", uppger han.

Redsense Medical förlorade också sin grundare och tidigare vd och ordförande Patrik Byhmer som avled runt jul.

"Vi siktar på att fortsätta vår tillväxtresa under 2024, med vår starka ställning på den amerikanska marknaden för hemodialys som grund. Vi kommer att intensifiera våra försäljnings- och marknadsföringsaktiviteter inom detta segment. Dessutom står främjandet av Home Dialysis Risk Prevention Act högt på agendan som en möjlig möjlighet till marknadstillträde", uppger Redsense Medical-chefen.


Redsense Medical, Mkr Q4-2023 Q4-2022 Förändring
Nettoomsättning 8 8,0 0,0%
Rörelseresultat -0,9 0,6
Rörelsemarginal 7,5%
Resultat före skatt -1 -2,3
Nettoresultat -1 -2,3
Resultat per aktie, kronor -0,07 -0,16
Ordinarie årsutdelning per aktie, kronor 0 0

Läs mer om Redsense Medical AB