Publicerat: 2024-03-13 06:33:01

Detta är en nyhet från nyhetsbyrån Finwire Disclaimer


Finwire om PEPTONIC Medical AB: Peptonic Medicals dotterbolag Lune Group ansöker om konkurs

Forskningsbolaget Peptonic Medicals dotterbolag Lune Group har ansökt om konkurs. Orsaken är en ökande konkurrens på marknaden som har medfört negativt rörelseresultat.

"Styrelsen för Lune har efter noggrant övervägande av olika alternativ och den finansiella situationen tagit det tuffa men nödvändiga beslutet att ansöka om konkurs. Beslutet grundar sig i att ansvarsfullt hantera Lune"s situation och samtidigt möjliggöra för Peptonic att fokusera på att driva tillväxt inom affärsområdet Medical Consumer", skriver Peptonic Medical i ett pressmeddelande.

För Peptonic väntas konkursansökan för Lune ha en viss negativ resultatpåverkan genom en nedskrivning av aktierna i dotterbolaget. Konkursansökan väntas inte ha en väsentlig påverkan på Peptonics kassaflöde eller likviditet.

Främsta prioritet för Peptonic Medical uppges vara att accelerera försäljningstillväxten inom bolagets kärnportfölj som utgörs av produkter inom intim egenvård.

"Affärsområdet Medical Consumer utgör kärnan i vår verksamhet och är den viktigaste drivkraften för finansiell tillväxt", säger vd Anna Linton i en kommentar.

Läs mer om PEPTONIC Medical AB