Press release from Companies

Publicerat: 2023-02-09 10:00:00

Acosense AB: Kallelse till extra bolagsstämma, tillika första kontrollstämma, i Acosense AB

Aktieägarna i Acosense AB, org. nr 556790-4981, kallas härmed till extra bolagsstämma fredagen den 24 februari 2023, kl. 10.00, på Ullevi Restaurang & Konferens, Paradentrén Ullevigatan i Göteborg.

Rätt att delta och anmälan
Aktieägare som önskar delta i bolagsstämman ska:

  • dels vara införd i den av Euroclear Sweden AB förda aktieboken torsdagen den 16 februari 2023; och
  • dels anmäla sig till bolaget senast måndagen den 20 februari 2023, per post under adress Acosense AB, Stampgatan 20A, 411 01 Göteborg eller per e-post jessicka.magnusson@acosense.com.

I anmälan ska uppges fullständigt namn, person- eller organisationsnummer, aktieinnehav, adress, telefonnummer samt ska, i förekommande fall, uppgift om antal biträden (högst två) lämnas.

Förvaltarregistrerade aktier
Aktieägare som har sina aktier förvaltarregistrerade genom bank eller annan förvaltare måste, för att äga rätt att delta vid bolagsstämman, tillfälligt inregistrera aktierna i eget namn hos Euroclear Sweden AB. Sådan omregistrering måste vara genomförd torsdagen den 16 februari 2023, vilket innebär att aktieägare som önskar sådan omregistrering måste underrätta förvaltaren om detta i god tid före nämnda datum. 

Ombud m.m.
Om aktieägare ska företrädas av ombud måste ombudet ha med skriftlig, daterad och av aktieägaren undertecknad fullmakt till bolagsstämman. Fullmakten får inte vara äldre än ett år, såvida inte längre giltighetstid (dock längst fem år) har angivits i fullmakten. Om fullmakten utfärdats av juridisk person ska ombudet också ha med aktuellt registreringsbevis eller motsvarande behörighetshandling för den juridiska personen. För att underlätta inpasseringen bör kopia av fullmakt och andra behörighetshandlingar bifogas anmälan till bolagsstämman. Fullmaktsformulär hålls tillgängligt på bolagets hemsida (www.acosense.com) och skickas med post till aktieägare som kontaktar bolaget och uppger sin adress.

Förslag till dagordning

0.                          Stämmans öppnande.

1.                          Val av ordförande vid stämman.

2.                          Upprättande och godkännande av röstlängd.

3.                          Godkännande av dagordningen.

4.                          Val av en eller två justeringsmän.

5.                          Prövning av om stämman blivit behörigen sammankallad.

6.                          Beslut om bolagets framtida drift – Frivillig likvidation och eventuella andra alternativ

7.                          Stämmans avslutande.

Punkt 6. Styrelsens förslag till beslut: Tentativ rekommendation om frivillig likvidation.

Styrelsen i Bolaget har upprättat en kontrollbalansräkning enligt 25 kap. 13 och 14 §§ aktiebolagslagen (2005:551) och låtit denna granskas av bolagets revisor, som har utfärdat ett yttrande över den samma den 23 januari 2023. Kontrollbalansräkningen utvisar att bolagets eget kapital understiger hälften av det registrerade aktiekapitalet. Med anledning därav är styrelsen skyldig att kalla till en bolagsstämma (första kontrollstämma). Om bolagets eget kapital vid tiden för stämman ej uppgår till minst det registrerade aktiekapitalet skall bolagsstämman pröva om bolaget ska gå i likvidation eller driva verksamheten vidare, varför styrelsen lämnar följande förslag.

Acosense har grundligt undersökt möjligheterna till framtida drift i nuvarande form, men har inte hittills funnit att resultatet motiverar fortsatt verksamhet.
Vidare har bolaget undersökt möjligheterna till ett sammangående/förvärv med en handfull andra bolag, varav några bolag varit föremål för mycket långtgående diskussioner. I tillägg till detta har det krävts ett aktieägartillskott för att säkra Bolagets verksamhet under 2023 vilket inte gått att finna. Styrelsen kallar därför till stämma, fredagen den 24 februari 2023, med en tentativ rekommendation om frivillig likvidation.

Skulle bolagsstämman besluta om likvidation, föreslås beslutet om likvidation gälla från den dag då likvidationen registreras hos Bolagsverket. Dagen för skifte av bolagets behållna tillgångar, om några, beräknas kunna ske inom sju till tolv månader efter Bolagsverkets beslut om förordnande av likvidator. Skiftesstorleken beräknas försiktighetsvis uppgå till 0 kronor. Styrelsen föreslår Mercedes Lennartsson Anderås (Advokat), Advokatfirman Delphi som likvidator.

Styrelsen förbehåller sig dock möjligheten att ändra sin rekommendation, om en bättre möjlighet skulle aktualiseras innan eller under stämman.

Upplysningar på bolagsstämman
Aktieägare som är närvarande vid bolagsstämman har rätt att begära upplysningar avseende förhållanden som kan inverka på bedömningen av ett ärende på dagordningen i enlighet med 7 kap. 32 § 1 p. aktiebolagslagen (2005:551).

Tillhandahållande av handlingar
Fullständigt förslag till beslut enligt punkten 6 jämte anslutande handlingar enligt aktiebolagslagen kommer att hållas tillgängliga på bolagets kontor på Stampgatan 20A, 411 01 Göteborg och på bolagets webbplats, (www.acosense.com) senast från och med två (2) veckor före bolagsstämman samt skickas till de aktieägare som begär det och uppger sin postadress. Kopior av handlingarna kommer även att finnas tillgängliga på bolagsstämman.

Behandling av personuppgifter
För information om hur dina personuppgifter behandlas, se https://www.euroclear.com/dam/ESw/Legal/Integritetspolicy-bolagsstammor-svenska.pdf.

Uppgift om antal aktier och röster i bolaget
Det totala antalet aktier och röster i bolaget uppgår per dagen för kallelsen till 31 200 194stycken. Bolaget innehar inga egna aktier.

Övrigt

Aktieägare som är närvarande vid bolagsstämman har rätt att begära upplysningar i enlighet med 7 kap. 32 § aktiebolagslagen (2005:551). Begäran om sådan upplysning ska göras skriftligen till Acosense AB, Stampgatan 20A, 411 01 Göteborg eller per e-post till info@acosense.com. Upplysningarna lämnas genom att de hålls tillgängliga hos Acosense AB, Stampgatan 20A, 411 01 Göteborg och på www.acosense.com, senast från och med två (2) veckor före bolagsstämman. Upplysningarna skickas också inom samma tid till den aktieägare som har begärt dem och uppgett sin adress.

----------------------------------------------------

Göteborg i februari 2023

Acosense AB (publ)

Styrelsen

För ytterligare information

Lars Alervall, Styrelseordförande

Acosense AB

Telefon: 0768-032753

E-post: lars.alervall@gmail.com

Kort om Acosense
Acosense affärsidé är att hjälpa kunder inom processindustrin att optimera sina processer. Detta sker genom att analysera processen utifrån två aspekter. Dels genom Acosense egna hårdvara, som på ett unikt sätt extraherar information ur processvätskan i realtid, och dels genom att inkorporera information som kontinuerligt genereras av bruket. Tekniken som Acosense använder i sin egen hårdvara kallas aktiv akustisk spektroskopi och går ut på att en akustisk signal skickas in i vätskan och där förändringar i signalen kopplas till förändringar i vätskans egenskaper samt i processen som sådan. Då teknikplattformen är så kallad ickeinvasiv, alltså inte är i kontakt med själva vätskan, kan kunder enkelt nå helt nya nivåer av processoptimering, helt utan ingrepp i processen. Kunderna kan således på ett enkelt, pålitligt och säkert sätt analysera och optimera sina processer, vilket leder till drastiskt sänkta kostnader, ökad kvalitet,  ökat råvarutnyttjande samt minskad energi- och miljöbelastning.

Läs mer hos Cision
Läs mer om Acosense AB